Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-02-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.55 uur

Autoinbrekers aangehouden

UTRECHT- Op donderdagochtend werden twee jongens aangehouden na een autoinbraak.

Omstreeks 11.45 uur werd er ingebroken in een auto gelegen aan de Costa Ricadreef. De politie werd gewaarschuwd en ging op onderzoek uit in de omgeving. Hier werden twee jongens, 13 en 14 jaar afkomstig uit Utrecht, aangetroffen die voldeden aan het opgegeven signalement. De jongens werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Zwaaien met mes

UTRECHT- Op de Voorstraat werd op donderdagmiddag een man aangehouden nadat hij met een mes had gezwaaid.

Omstreeks 15.45 uur liep de man over de Voorstraat. Hij had een mes in zijn hand en schreeuwde onduidelijke taal uit. De man werd door gewaarschuwde agenten aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT- Op donderdagmiddag werden twee woninginbrekers aangehouden.

Omstreeks 15.30 uur zag een buurtbewoner aan de Tjepmahof dat er twee mannen aan zijn voordeur aan het rommelen waren. De jongens, in de leeftijd van 15 en 17 jaar zonder vaste woon of verblijfplaats, werden vastgehouden en de politie werd gewaarschuwd. Deze bracht de jongens over voor verhoor. Onderzoek wees uit dat de inbrekers de deurpost hadden vernield.

Beroving chauffeur

UTRECHT- Op donderdagavond werd een buschauffeur beroofd van zijn goederen.

Omstreeks 22.20 uur parkeerde een 45-jarige buschauffeur uit Utrecht zijn bus aan het Stationsplein. Het was einde dienst en de man nam zijn tas met geld en strippenkaarten mee en stapte uit zijn bus. Buiten aangekomen kreeg hij opeens een hard duw in zijn rug en kwam ten val. De tas die hij in zijn hand had moest hij loslaten. Een onbekend gebleven persoon ging vervolgens met de tas vandoor.

De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Paardenveld 0900-8844.

Cameravernieler aangehouden
UTRECHT- Op donderdagavond werd een man aangehouden welke een camera van cameratoezicht had vernield.

Omstreeks 23.40 uur werd gezien dat een 22-jarige man uit Utrecht een beveiligingscamera vernielde aan de Mariaplaats. Agenten werden gewaarschuwd en gingen op zoek naar de dader. De man wilde net wegrijden uit een parkeergarage gelegen aan de Rijnkade en werd aangehouden. De man is ingesloten voor verhoor.

De camera raakte door de vernielzuchtige actie licht beschadigd maar is nog wel bruikbaar.