Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
b.g.g. 0900-8844



P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

(1)
28 februari 2003


Epe-woninginbraak

Tussen dinsdag 25 februari en donderdag 27 februari is er ingebroken in een woning aan de Quickbornlaan. De daders kwamen binnen door een bovenraam aan de zijkant van de woning in te slaan. Vanuit de woning werd een systeemkast en een zonnebank weggenomen. Schadebedrag is nog niet bekend.


Epe- inbraak in sportcomplex

Donderdagmiddag 27 februari is er ingebroken in een sportcomplex aan de Sportlaan.
De daders kwamen binnen door een raam te forceren. Vervolgens zijn er binnen nog enkele ramen geforceerd. Vanuit de kantine werd een hoeveelheid kleingeld en snoep weggenomen.


Emst- brand in gierkelder

Op 27 februari loste een 57 jarige man uit Oene met zijn tractor en oplegger zijn gier in een gierkelder aan de Wiemanstraat. Op een gegeven moment ontstond er echter brand. De gealarmeerde brandweer constateerden, na het uitvoeren van enkele metingen, dat er een reëel ontploffingsgevaar bestond. Dit i.v.m. met de aanwezigheid van een grote hoeveelheid kooldioxide. Besloten werd om de omliggende bewoners te waarschuwen en daarnodig te evacueren. De Wiemanstraat werd tijdelijk afgezet. De oorzaak bleek een verstopte of niet aanwezige ontluchting.

Wezep- diefstal fiets
Een 27 jarige medewerker van een fietsenwinkel aan het Meidoornplein deed aangifte van diefstal van een fiets. Op woensdag 26 februari kwam er een man in de zaak die een mountainbike wilde kopen. Hij kwam echter na het maken van een proefritje niet meer terug.


Heerde- politie zoekt getuigen van doorrijden na aanrijding

Een 67-jarige man uit Epe is op 27 februari op de Brinklaan gewond geraakt nadat hij een aanrijding had gehad met een vrachtwagen. De man fietste omstreeks 14.30 ter hoogte van het postkantoor toen een vrachtwagen hem inhaalde en hem raakte waardoor hij ten val kwam. Een passant hielp de man op de been en belde een ambulance. De man bleek een gekneusde rug en linker heup en wat schaafplekken te hebben en kon ter plaatse worden behandeld. De fiets had lichte schade. De bestuurder van de vrachtwagen was doorgereden. Betrof een rode vrachtwagen met een dekzijl. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van Heerde tel. 0900-8844


Harderwijk-winkeldiefstal

Een 36-jarige man uit Harderwijk werd op 27 februari betrapt op winkeldiefstal in een winkel aan de Achterste Wei. De man had een behoorlijke hoeveelheid etenswaren onder zijn jas verstopt en wilde de winkel verlaten zonder deze producten af te rekenen. De bedrijfsleider had hem door en hield hem staande en droeg hem over aan de politie. De man kreeg een boete van 115 euro.






038-375 10 50 ---- --