---

Ministerie van Defensie



---

foto: Minister Remkes bezoekt Kustwacht Antillen & Aruba (Koninklijke Marine)

Minister Remkes bezoekt Kustwacht Nederlandse Antillen en Aruba

28-02-2003

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, J.W. Remkes, bracht vrijdag (28 februari) een bezoek aan de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba. Na een ontvangst bij de Commandant Kustwacht kreeg hij een briefing over de huidige stand van zaken en het toekomstperspectief van de organisatie. Na de briefing volgde een vaartocht op de Kustwachtcutter Panter waar de Minister kennis nader kennis maakte met de wijze waarop de bemanning haar werkzaamheden doet.

Eerder kwam de Minister met de Nederlandse Antillen en Aruba overeen dat er een streep werd gezet onder de achterstallige betalingen, mits vanaf dit jaar aan de betalingsverplichtingen wordt voldaan. Daarnaast beloofde de minister, opnieuw onder de voorwaarde dat de Antillen en Aruba hun betalingsverplichtingen nakomen, dat er geld wordt vrijgemaakt voor het zogenoemde Lange Termijnplan van de Kustwacht Nederlandse Antillen en Aruba. Het gaat om een bedrag van zeven miljoen euro. Hierdoor wordt het mogelijk om een nieuw steunpunt voor de Kustwacht te Sint Maarten en de gewenste SuperRHIBS aan te schaffen.

De bewindsman zei tegen de pers het belangrijk te vinden dat er, met het oog op de gemeenschappelijkheid van de operatie, wordt meebetaald door de Nederlandse Antillen en Aruba. Hij stelde vertrouwen te hebben in de toezegging van de regering (foto: Koninklijke Marine).