CD&V

NIEUWSBRIEF
28 februari 2003

CD&V'ERS IN WOORD EN BEELD

In De Zevende Dag debatteert YVES LETERME over de kieswet, waarvan een belangrijk luik door het Arbitragehof werd geschorst. Zondag om 11 u op TV1.

STEFAAN DE CLERCK is zondagmiddag om 13 u te gast in het VTM-nieuws.

Humo brengt een interview waarin STEFAAN DE CLERCK de degens kruist met Karel De Gucht. Vanaf dinsdag in de krantenkiosk.

ARBITRAGEHOF SCHORST KIESWET VLAAMS-BRABANT

Het Arbitragehof heeft de nieuwe kieswetgeving gedeeltelijk geschorst, na een klacht van HUGO VANDENBERGHE. De bestreden bepalingen aangaande de kieskringen Brussel-Halle-Vilvoorde en Leuven zijn daardoor niet langer van kracht. Resultaat hiervan is dat er voor de verkiezingen van 18 mei 2003 voor Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en het administratief arrondissement Brussel-Hoofdstad teruggegrepen moet worden naar de kieswetgeving zoals die voor de wijziging bestond. Lees verder op www.cdenv.be

ELEKTRICITEIT WORDT TE DUUR EN GEMEENTEN ZULLEN BETALEN

Dat is de conclusie van CD&V-volksvertegenwoordiger SIMONNE CREYF na een interpellatie aan staatssecretaris Deleuze. De eerste minister beloofde in zijn beleidsverklaring in oktober dat de gemeenten zouden gecompenseerd worden voor het verlies aan dividenden uit de elektriciteitsdistributie. Ondertussen besliste de regering heffingen te leggen op het transmissienet voor een Kyoto-fonds, voor een sociaal fonds en voor het nucleair passief. Gevolg is dat de elektriciteit te duur wordt. De regering deinst nu terug.

Meer op www.cdenv.be

GEEN BIJKOMENDE MIDDELEN VOOR PRO DEO ADVOCATEN

In het kader van rechtshulp voor minvermogenden keert de Belgische staat jaarlijks een bedrag uit voor prestaties en onkosten uitgevoerd door advocaten. SERVAIS VERHERSTRAETEN stelt vast dat reeds twee opeenvolgende jaren de pro deo taken ruim toenemen zonder voldoende budgetverhoging. Dit zal ook dit jaar niet wijzigen zodat de voorziene budgetten voor 2003 ruim ontoereikend zijn.

De cijfers op www.cdenv.be

VLAAMSE MINISTERS ZONDER ENIGE SCHROOM OP CAMPAGNE

Vorige week klaagde CD&V de verklaring van Minister-president Dewael aan dat hij niet alleen op een federale lijst wil staan, maar zelfs de eed in het Federale Parlement zal afleggen. Voor CD&V getuigt dit van een groot gebrek van respect voor de eigen Vlaamse instellingen. De Ministers Vogels en Gabriëls storen zich ondertussen niet aan enige deontologie. Voor ERIC VAN ROMPUY moet Vlaams Parlementsvoorzitter Nobert De Batselier nu ingrijpen. Lees meer op www.cdenv.be

CD&V GEZIEN OP STRAAT

CD&V voert momenteel een precampagne. Op 500 borden in Vlaanderen leest u op 5 verschillende affiches kort en krachtig waar wij voor staan. Op onze site vindt u meer uitleg.

Neem hier een kijkje

QUIZ

Elke vrijdag een verse quiz. Meespelen kan een week lang.

Waag hier uw kans

NIEUW FORUM OP ONZE SITE

Ons nieuwe forum komt stilaan op gang. Laat ook u stem horen!

Dat kan hier

Luk Vanmaercke
Tel 02 238 38 76
lvanmaercke@cdenv.be
http://www.cdenv.be/

CD&V, Wetstraat 89, 1040 Brussel

E-mail : inform@cdenv.be