Ingezonden persbericht

Moerstaal.nl gaat strijd aan met Spam

AMSTERDAM, 20030301 -- Eén van Nederlands grootste providers van gratis e-mailadressen en webruimte heeft zeer recentelijk de strijd aangebonden met de enorme hoeveelheid Spam waarmee haar 90.000 abonnees regelmatig worden lastiggevallen. Voor haar leden is een gratis anti-spamservice in het leven geroepen. Gebruikers van Moerstaal.nl kunnen kiezen voor unieke internetnamen om daarmee een persoonlijk tintje aan hun internetbestaan geven (kees@isdewegkwijt.nl).

'Spam is een grote lastpost voor al onze gebruikers en een onnodige kostenpost voor onze organisatie', aldus Ronald Grahmbeek, eigenaar van Moerstaal.nl. Van de ruim 5 miljoen e-mailberichten die via Moerstaal.nl worden verzonden, is ruim 1 miljoen spam. Dit is de reden waarom Moerstaal.nl na een testperiode van 2 maanden deze service voor haar 90.000 leden geheel gratis beschikbaar heeft gesteld. Veel access-providers beschikken op dit moment nog niet een over een anti-spam faciliteit, terwijl andere de abonnees hiervoor een extra bedrag laten betalen. Alle Moerstaal abonnees ontvangen deze service geheel gratis.

Het spambericht wordt door het anti-spamsysteem niet verwijderd. Het bericht wordt gemarkeerd en met een 'spam-kenmerk' aan de gebruiker doorgegeven. 'Je bereikt daarmee niet direct een daling van het spam-verkeer, maar de gebruiker weet wel direct welke mails tot deze categorie behoren en kan het eigen mailprogramma vervolgens zodanig instellen dat de mails automatisch worden verwijderd. En het gevolg zou moeten zijn dat de spammer vervolgens te maken krijgt met veel slechtere resultaten. Immers, veel spammers hebben een commerciele doelstelling', aldus Ton Grahmbeek, de andere helft van Moerstaal.nl.

Gebruikers van Moerstaal.nl kunnen geheel gratis gebruikmaken van een uniek e-mailadres en internetpagina. Zo kan iemand met de naam Denise geheel gratis kiezen voor de naam denise@islief.nl en kan zij haar homepagina ook geheel gratis ontwikkelen op denise.islief.nl. Moerstaal heeft voor al haar 90.000 gebruikers een handige opmaaktool ontwikkeld. Op die manier kan ook de niet ervaren internetgebruiker zijn internetpagina zeer makkelijk ontwikkelen. Moerstaal bestaat sinds 1995 en wordt dagelijks door 8 vrijwilligers draaiende gehouden. Dagelijks melden zich 150 nieuwe gebruikers bij Moerstaal aan.



Ingezonden persbericht