Beers Bedrijfsauto

19 Nieuwe Scania's voor Schavemaker kant en klaar af-fabriek
---

28/02/2003
Dhr R. Schavemaker (L) neemt de sleutels van de nieuwe Scania's in ontvangst. (klik voor grotere foto) Schavemaker Transport uit Beverwijk heeft onlangs 19 nieuwe Scania trekkers in gebruik genomen. Deze voertuigen zijn door de fabriek van Scania Nederland te Zwolle compleet in de door Schavemaker gewenste specificatie, bedrijfskleuren en design via Scania servicesteunpunt Kebo in Beverwijk afgeleverd. Met inbegrip van de gebruikelijke afleverbeurt is het gehele traject van ordering tot en met aflevering aan de klant met ca. twee weken bekort. Deze aanzienlijke tijdswinst is ontstaan door voor het spuiten/designen van de voertuigen dezelfde strakke planning toe te passen die Scania Nederland voor het gehele productieproces hanteert. Deze tijdswinst vertaalt zich primair in een aanzienlijk snellere inzetbaarheid van de Scania's met lagere rentekosten als resultaat. Bovendien valt het spuitwerk onder de standaard Scania-garantieregeling.

De 19 Scania trekkers zijn allen van het type R124LA4X2 met de comfortabele Topline cabine en de zuinige 420 pk/309 kW 12 liter motor. Met staalproducent Corus in de nabijheid wekt het geen verbazing dat Schavemaker specialist is op het gebied van staallogistiek. Speciaal hiervoor is een aantal voertuigen ontwikkeld die het mogelijk maken rollen staal in combinatie met andere producten te vervoeren. Aan de andere kant beschikt het bedrijf ook over een veelzijdig wagenpark, met o.a. diepladers, bulkcontainers en textieltransport, om de klanten een breed assortiment transportdiensten aan te kunnen bieden. De combinaties van het bedrijf zijn door geheel Europa terug te vinden. Het totale wagenpark omvat ruim 180 trekkers en 300 getrokken eenheden en het bedrijf beschikt in Beverwijk, Breda en Maastricht over ruime op- en overslagfaciliteiten.

Uiteraard is de snelle aflevering van de voertuigen niet de enige reden van Schavemaker geweest om voor Scania te kiezen. Met name de betrouwbaarheid, het lage brandstofverbruik en de lage exploitatiekosten van de voertuigen hebben eveneens een belangrijke rol gespeeld.