Ingezonden persbericht

Alfa & Ariss beveiligt WLAN Universiteit Twente met SecureW2

HENGELO, 20030228 -- De Universiteit Twente zal haar nieuwe draadloze netwerk, WLAN@UT, beveiligen met de SecureW2 Client van Alfa & Ariss. Ongeveer 7.000 gebruikers, studenten en medewerkers van de UT, zullen uiteindelijk eind maart 2003 op een veilige manier toegang tot het draadloze 802.11b-netwerk krijgen. Dit project omvat de uitrol van een Wireless LAN over de gehele campus van de UT. Met behulp van ongeveer 650 Access Points wordt wireless dekking geboden in de onderwijsgebouwen, studentenwoningen en rond de wandelgebieden.

Draadloze netwerken stonden bekend om hun gevoeligheid met betrekking tot beveiliging aangezien de enorme voordelen van een draadloos netwerk ook vele gevaren met zich meebracht. De SecureW2 Client maakt hier een einde aan. SecureW2 maakt het mogelijk om EAP-TTLS te gebruiken met de standaard IEEE 802.1X Client die momenteel beschikbaar is voor Windows 2000 en XP. Door SecureW2 te gebruiken kunnen gebruikers op een veilige en makkelijke manier een verbinding opbouwen met 802.1X netwerken.

Het IEEE 802.1X protocol (Port based Network Access Control) is in een rap tempo de nieuwe standaard aan het worden in authenticatie voor draadloze en bedrade netwerken. Voor draadloze netwerken maakt 802.1X bijvoorbeeld het gebruik van sessie afhankelijke WEP sleutels mogelijk in plaats van de oude statische WEP sleutels. Technieken als WEP sleutelrotaties geven beheerders de mogelijkheid de WEP sleutel elke 30, 10 of zelfs 5 minuten aan te passen, zonder dat de gebruiker hiervan op de hoogte is. De Client werkt bovendien op alle populaire gebruiker-databases.

"Voor WLAN@UT is gekozen voor het 802.1x protocol, dat een uitermate schaalbare oplossing biedt voor de beveiliging van een netwerk met 650 Access Points. Met de SecureW2 Client van Alfa & Ariss kunnen we onze studenten en medewerkers een veilige toegang tot het netwerk garanderen", aldus Jan Markslag, Coördinator Netwerkbeheer, bij de Universiteit Twente.

Meer informatie over de Secure W2 Client kunt u vinden op www.alfa-ariss.com of door contact op te nemen met dhr. Hannink op 074-2555634.