GAIA

MICHEL VANDENBOSCH MET DE DOOD BEDREIGD

GAIA-voorzitter ontvangt kogelhuls met niet mis te verstane boodschap

28 februari 2003

Persbericht

© GAIA

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch ontving vanmorgen een brief waarin een kogelhuls stak met een kaart met daarop de boodschap: "Deze is voor u Michel (kortelings). Zigeuners van de circus". De kogelhuls zat in een dichtgevouwen pamper.
De raadsman van Michel Vandenbosch dient vandaag nog klacht in tegen onbekenden met burgerlijke partijstelling bij de onderzoeksrechter. De niet mis te verstane boodschap was geschreven op een protestkaart die mensen kunnen versturen naar de overheid voor een wettelijk verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen. Dat doet het vermoeden rijzen dat de doodsbedreiging uit circuskringen komt. Enkele weken geleden lanceerde GAIA een campagne met het oog op het afschaffen van het gebruik van wilde dieren in circussen.
Het is niet de eerste keer dat Michel Vandenbosch ernstige doodsbedreigingen krijgt. Zijn raadsman heeft hem dan ook geadviseerd om politiebescherming aan te vragen.
GAIA roept de mensen op om de dierenrechtenorganisatie te helpen de dieren uit de handen te halen van mensen die niet terugdeinzen voor maffiapraktijken. GAIA roept ook Agalev-minister voor dierenwelzijn Jef Tavernier op om onmiddellijk werk te maken van een klaar en duidelijk verbod op het houden en het gebruiken van wilde dieren in circussen.

Paleizenstraat 90
1030 Brussel
Tel: +32 2/245.29.50 Fax: +32 2/215.09.43 Email: info@gaia.be