---

Ministerie van Defensie---

Rotterdamse museumnacht in Mariniersmuseum

27-02-2003

Tijdens de tweede Rotterdamse museumnacht op zaterdag (1 maart) komt de expositie van het Mariniersmuseum "Tussen twee vuren: de Mariniersbrigade; strijd, emotie en Nederlands-Indië (1946-1949)" extra tot leven. Vanaf acht uur 's avonds tot twee uur 's nachts worden onder meer spannende Indische sprookjes verteld door verhalenverteller Dick Rompas en worden de films "Brigadeflitsen", met nooit eerder vertoonde beelden van Oost-Java, en "Nieuw Guinea Torn 1958" getoond. Verder lopen levensechte mariniers en officieren uit de 18e eeuw door het museum die over hun belevenissen vertellen.

De expositie "Tussen twee vuren" bestrijkt de periode van de oprichting van de Mariniersbrigade tot aan de terugkeer van de laatste mariniers uit Indonesië. Het verhaal van een oud-marinier wordt gepresenteerd tegen een achtergrond van historisch bronnenmateriaal, foto's en wetenschappelijke onderzoeksgegevens.

Aan de Rotterdamse museumnacht nemen zestien musea en een aantal galeries deel. Tijdens de Rotterdamse Museumnacht zijn passe-partouts te koop bij alle deelnemende musea. Vrijdag 22 februari is de voorverkoop bij alle deelnemende musea gestart. De passe-partout kost inclusief onbeperkt vervoer op de speciale museumnachttram: 12,50, met CJP of Rotterdampas: 10,-.