Gemeente Alkemade


Nieuwsbericht

27-02-2003
Wat verandert per 1 maart a.s. bij de OV-taxi Leidse regio?

Wat verandert per 1 maart a.s. bij de OV-taxi Leidse regio? De OV-taxi Leidse regio rijdt sinds november 2001 in de gemeenten van de Leidse Regio. De OV-taxi Leidse regio kan door iedereen gebruikt worden. Van de OV-taxi wordt sinds 1 januari 2002 ook gebruik gemaakt door personen die recht hebben op een vervoersvergoeding op grond van de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg). Deze personen hebben beschikking over een vervoerspas.

Om de klant de afgesproken kwaliteit te bieden, verzorgt de hoofdaannemer van de OV-taxi Leidse regio, Connexxion Taxi Services, vanaf 1 maart a.s. zelf de planning en regie van de ritten. Connexxion zet nu eigen nieuwe wagens en chauffeurs in en maakt tevens gebruik van plaatselijke taxibedrijven (voorshands taxibedrijven de Groot en Hogenboom). De chauffeurs zijn bekend met het wegennet in de Leidse regio en zijn volledig op de hoogte van de mogelijkheden van de OV-taxi Leidse regio. De in te zetten voertuigen zullen 24 uur per dag en uitsluitend voor de OV-taxi Leidse regio de ritten verzorgen en staan in direct contact met de centrale.

De verwachting is dat de taxi's hierdoor beter op tijd gaan rijden en dat minimaal een stiptheid van 95% wordt gerealiseerd. Als u langer dan 20 minuten moet wachten op een taxi, krijgt u van de chauffeur een tegoedbon voor een gratis taxirit binnen één zone. Verder verandert er niets per 1 maart a.s. Dus ook het reserveringsnummer (0900-2022368) en het klantenservicenummer (0900-2022369) blijven hetzelfde.

Dit voorjaar komt er weer een promotiecampagne voor de OV-taxi Leidse regio. Dit is om duidelijk te maken waar de taxi rijdt en wat de regels zijn. Informatie hierover vindt u dan op de gemeentelijke pagina en op deze website.