Partij van de Arbeid

PERSBERICHT
PvdA-voorlichting
Binnenhof 1a
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
Tel 070 - 318 3025/Fax 070 - 318 2800*

Den Haag, 25 februari 2003

Meer Rood op straat in Friesland

In januari gingen alle PvdA-politici dag in dag uit het land in. Daar gaat de PvdA tijdens de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen mee door. In maart voeren lokale en provinciale politici samen met andere PvdA-ers campagne. Ze zijn vrijwel dagelijks op straat te vinden. Tweede-Kamerleden, Kandidaat Eerste-Kamerleden en vele andere PvdA-ers gaan met bussen het land in onder de titel "Meer Rood op Straat" om de campagnes in de provincies te ondersteunen.

Zaterdag 1 maart brengen de PvdA-ers een bezoek aan Heerenveen en Leeuwarden. Een team gaat naar Heerenveen. Een tweede team brengt een bezoek aan Leeuwarden.

Heerenveen
Om 13.30 uur leggen de PvdA-ers rode rozen bij het standbeeld van Fedde Schurer. Fedde Schurer is PvdA-Kamerlid, dichter en schrijver geweest. Aansluitend gaan de PvdA-ers in het centrum in gesprek met voorbijgangers en delen flyers uit. Om 16.00 uur nemen zij deel aan een politiek café in Stadscafé De Heerenkamer, Gemeenteplein 33.

Leeuwarden
Om 13.50 uur leggen de PvdA-ers rode rozen bij het standbeeld van Troelstra op het Oldehoofsterkerkhof. Vervolgens lopen zij naar het standbeeld van Vondeling op de Nieuwestad. Hier worden, om 14.30 uur, eveneens rode rozen neergelegd. In de buurt van het Waagplein gaan de PvdA-ers met voorbijgangers in gesprek en delen flyers uit. Om 15.45 uur start de bijeenkomst met PvdA-fractievoorzitter Wouter Bos en provinciale lijsttrekker Anita Andriessen in de Stadshal van het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2. De bijeenkomst duurt tot 17.00 uur. Wouter Bos vertrekt daarna met de PvdA-ers naar Heerenveen.

Om 18.30 uur komt men weer samen in Heerenveen. Bij het Abe Lenstra Stadion delen de PvdA-ers flyers uit en gaan in gesprek met voetbalsupporters. Om 19.30 uur is de delegatie in het Stadscafé de Heerenkamer. Aansluitend gaat PvdA-fractievoorzitter Wouter Bos samen met de Heerenveense wethouder Frans Bouwers naar de wedstrijd Heerenveen-PSV.