Ingezonden persbericht

TT Circuit Assen / Valencia, 27 febr. 2003

JURGEN VAN DEN GOORBERGH BIJT SPITS AF TIJDENS VROEGE START WK SUPERSPORT

Het WK Superbike start traditiegetrouw als eerste mondiale cyclus haar wedstrijdseizoen op de eerste zondag in maart. Zo ook dit jaar, met aanstaand weekeinde (2 maart) de openingsronde in het Spaanse Valencia, waar ook de uit de MotoGP naar de WK Supersport overgestapte Jurgen van den Goorbergh aan de start verschijnt.

Van den Goorbergh verraste afgelopen weekeinde vriend en vijand door een 4e tijd te laten noteren in de laatste officiële testsessie voor aanvang van het WK-seizoen, waar alle concurrenten bij aanwezig waren.

Persinformatie zoals copyright vrije foto's, trainingsresultaten, uitslagen en quotes kunt u verkrijgen van de website http://www.worldsbk.com

Ook het Yamaha Belgarda team voorziet in alle info van o.a. haar rijder Jurgen van den Goorbergh op de site http://www.yamaha-racing.it/public/stampa/highres/index.asp waar copyright free foto's gedownload kunnen worden.

Natuurlijk brengt Jurgen's website www.vdgoorbergh.com ook dagelijks nieuws.

Eurosport zendt zondag 2 maart twee uur LIVE uit vanuit Valencia, met uitgebreide samenvattingen. Van 12.00 tot 13.00 uur staat Race 1 van het WK Superbike op het uitzendschema, met aansluitend LIVE van 13.00 tot 14.00 uur het eerste optreden van Jurgen van den Goorbergh in de 600cc viertaktklasse.

De wedstrijdkalender van het WK Superbike telt dit seizoen 12 races, waarbij het WK Supersport 600 seizoen 11 WK-races telt, omdat deze niet starten in de USA/Laguna Seca. De Zijspanklasse, die ook tijdens de WK Superbike evenementen aan de start verschijnt, heeft 9 WK-races en starten niet in Australië, Japan en Amerika. Op zondag 7 september start Jurgen van den Goorbergh voor eigen publiek tijdens het WK Superbike evenement op het TT Circuit Assen.

WK Superbike, WK Supersport en WK Superside kalender 2003

March 2 Spain Valencia

March 30 Australia Phillip Island (SBK en SS)

April 27 Japan Sugo (SBK en SS)

May 18 Italy Monza (SBK, SS en ZSP)

June 1 Germany Oschersleben (SBK, SS en ZSP)

June 15 Great Britain Silverstone (SBK, SS en ZSP)

June 22 San Marino Misano (SBK, SS en ZSP)

July 13 United States Laguna Seca (alleen SBK)

July 27 Europe Brands Hatch (SBK, SS en ZSP)

Sept. 7 Netherlands TT Circuit Assen (SBK, SS en ZSP)

Sept. 28 Italy Imola (SBK, SS en ZSP)

Oct. 19 France Magny-Cours (SBK, SS en ZSP)


---
TT Circuit Assen
Willem Lute (Press Officer, Marketing & PR)

P.O. Box/Postbus 150
9400 AD Assen
The Netherlands

Tel. +31-(0)592-380380
Fax +31-(0)592-356911

E-mail w.lute@tt-assen.com Website www.tt-assen.com