Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 1-03-2003 1e persbericht van zaterdag 1 maart 2003

Zuidoost-Brabant: Reactie korpschef ideeën over mogelijke nieuwe korpsnaam
De korpschef van Politie Brabant Zuid-Oost heeft afgelopen week aan de collegas en burgers, die hebben gereageerd op de publicaties in de Informail en in het Eindhovens Dagblad over een eventuele nieuwe korpsnaam, een brief gestuurd met daarin de hiernavolgende tekst:

Geachte mevrouw, mijnheer,

In januari van dit jaar schreef ik mijn eerste column `Ongekuijst en Schalks` voor het personeelsblad Informail. Hierin deed ik een oproep om eens na te denken over een nieuwe korpsnaam of een geschikte oneliner bij de huidige naam. Deze oproep heeft bij een aantal collega`s, journalisten en burgers de tongen goed los gemaakt. In dat opzicht is de Column geslaagd en voldoet hij aan de criteria die er voor gelden. Spraakmakend, opvallend, een beetje brutaal en anders..... Zoals de naam van de column al aangeeft.

Uit de aard en omvang van de reacties die ik mondeling, schriftelijk en via de mail heb ontvangen blijkt dat ik een gevoelig onderwerp heb aangesneden. Er werd serieus over meegedacht, gepraat en door sommigen ook de draak mee gestoken. De tientallen naamsuggesties die ik heb ontvangen varieerden van historisch correct tot ludiek en `beter bekkend`. In de media miste ik helaas een deel van de nuancering. Hoe je het echter ook wend of keert, het onderwerp leeft!

Ik vind nog steeds dat de naam `Politie Brabant Zuid-Oost` te weinig recht doet aan de bezieling die ik in deze organisatie heb aangetroffen. In onze presentatie naar buiten toe blijft de naam bovendien onnodig vragen oproepen. Het is mij ook duidelijk geworden dat niet iedereen het hier mee eens is. Ik kan nu nog geen definitief uitsluitsel geven over het vervolg. Alle voorstellen worden in ieder geval bewaard en we zullen intern overleggen over de manier waarop we hier de komende tijd mee verder gaan.

Bij deze bedank ik u alvast voor het meedenken.

Met vriendelijke groet,

L.Th.C. Kuijs

Korpschef

Politie Brabant Zuid-Oost