Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 1-03-2003 2e persbericht van zaterdag 1 maart

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachten aangehouden na vechtpartij Op het Stratumseind zijn zaterdag rond 3.40 uur een 24-jarige inwoner van Vught en drie Eindhovenaren (16, 20 en 41 jaar) aangehouden. De vier worden verdacht van mishandeling van een 25-jarige Eindhovense bezoeker en de portiers van een horecagelegenheid aan het Stratumseind. Een portier zag plotseling dat een bezoeker geslagen werd en probeerde de dader naar buiten te werken. Hierop ontstond op straat een vechtpartij tussen de portiers en de groep verdachten. De politie kwam met de paarden tussenbeide om lastige omstanders, die reeds diverse keren gewaarschuwd waren, op afstand te houden. Hierbij werd ook de wapenstok gebruikt. De 25-jarige man liep een verwonding aan zijn neus en lip op. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Eén van de portiers liep een verwonding aan zijn hoofd op. De verdachten zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Meisjes onder verzet aangehouden
Op de Pastoor Petersstraat zijn zaterdag rond 00.45 uur een 22-jarig en een 16-jarig meisje uit respectievelijk Eindhoven en Son en Breugel onder hevig verzet aangehouden. De politie hield het 16-jarige meisje als eerst aan op verdenking van vernieling van een spiegel van een aan de eerdergenoemde straat geparkeerde auto. Tijdens de aanhouding gaf het meisje de agent een klap. De 22-jarige verdachte probeerde de aanhouding te voorkomen. Beiden zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Inbraken in twee autos
Op de Fuutlaan zijn zaterdag rond 3.00 uur een 14-jarige Eindhovenaar en een 15-jarige jongen uit Waalre aangehouden. Het duo wordt verdacht van twee inbraken in autos aan de Fuutlaan kort voor hun aanhouding. Bij de 15-jarige verdachte werd een schroevendraaier aangetroffen en bij de 14-jarige verdachte een steeksleutel. Beiden zijn de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Teveel gedronken
Op de Alberdingk Thijmlaan is vrijdag rond 21.50 uur een 66-jarige automobiliste uit Veldhoven aangehouden. De vrouw bleek teveel gedronken te hebben. Een ademanalyse wees een promillage van bijna 0,65 uit. De vrouw kreeg een boete van 190 Euro.

Op de Boschdijk is zaterdag rond 4.50 uur een 41-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De APK van zijn voertuig bleek verlopen te zijn. Bovendien bleek de man een ontzegging van zijn rijbewijs te hebben en gaf hij aan gedronken te hebben. Bij hem is een bloedproef afgenomen.

Op de Huizingalaan is zaterdag rond 3.40 uur een 16-jarige Eindhovenaar met de auto, die hij zonder toestemming van zijn ouders had meegenomen, tegen een lantaarnpaal gebotst. De jongen heeft nog geen rijbewijs en had bovendien teveel gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 0,85 uit. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op de Heezerweg is zaterdag rond 2.25 uur een 30-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Bij de man werd een promillage van ruim 0,60 gemeten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op de A2, is ter hoogte van hectometerpaal 153.9 rijrichting Maastricht, zaterdagochtend rond 3.30 uur een 20-jarige automobilist uit Vught de controle over zijn auto verloren en tegen de vangrail gebotst. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,85 uit. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten op heterdaad betrapt
Op de Egelstraat zijn zaterdag rond 3.00 uur een 17-jarige Eindhovenaar, een 16-jarige meisje uit Eindhoven en een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Dit gebeurde nadat de eigenaar van een bedrijfspand aan de Egelstraat vier jongeren betrapte bij het gooien van stenen naar zijn pand. Hij liep naar het viertal toe en greep een van hen vast. Hierop werd hij door de andere leden van de groep geslagen waardoor hij de verdachte los moet laten. Met getuigen die te hulp schoten lukte het vervolgens om de 17-jarige jongen en het 16-jarige meisje alsnog aan te houden en over te dragen aan de politie. Even later zag de politie nog een derde verdachte, de 18-jarige Eindhovenaar, lopen. Ook hij werd aangehouden. De vierde persoon zag kans om te ontkomen. Het drietal is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten van diefstal fiets aangehouden Op het Stadhuisplein is vrijdag rond 23.45 uur een 26-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. De politie zag de man op een fiets rijden waarvan het slot verwijderd was. Toen ze de verdachte vroegen hoe hij aan de fiets kwam kon hij geen duidelijk antwoord geven. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Ook op de Raiffeisenstraat hield de politie zaterdag rond 1.40 uur een 28-jarige Eindhovenaar aan die verdacht wordt van fietsdiefstal. De man liep daar met een afgebroken fietsstandaard in zijn hand en een fiets. De verdachte bekende dat de fiets was gestolen. Hij is voor verder onderzoek meegegaan naar het politiebureau.

Eindhoven: Jongen overvallen
Op de Oude Bossche Baan is een 14-jarige jongen uit Eindhoven vrijdag rond 23.30 uur overvallen. De jongen fietste over de eerdergenoemde straat toen een onbekende jongen plotseling naast hem kwam fietsen en tegen zijn zij schopte. Hierdoor viel het slachtoffer op de grond. Vervolgens eiste de jongen geld. Opeens kwam een tweede jongen erbij die het slachtoffer van achteren vastpakte waarop de andere dader het slachtoffer sloeg. Uiteindelijk is de jongen weer gevallen en werd hij geschopt. De jongens hebben vervolgens de portemonnee van het slachtoffer gepakt en zijn gevlucht. In de portemonnee zat ongeveer 90 Euro. De daders zijn twee jongens van ongeveer 17 jaar. Eén van hen is ongeveer 1.90 meter lang en heeft een normaal postuur. Hij droeg een zwarte jas met een capuchon. De tweede dader is ongeveer 1.80 meter lang, heeft een breed postuur en donker korthaar. Hij droeg een witte jas.

Helmond: Hennepkwekerijen ontdekt na uitbreken brand In een schuur behorende bij een woning aan de Rivierensingel is zaterdag rond 00.30 uur brand uitgebroken. Bij het blussen ontdekte de brandweer twee hennepkwekerijen in de schuur. Een hennepkwekerij bestaande uit ongeveer 260 planten is volledig afgebrand. De tweede kwekerij bestond uit 204 planten. De resterende hennepplanten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De bewoners waren op het moment van de brand niet thuis. De politie stelt een onderzoek in.

Best: Mishandeling
In zijn woning in Best is zaterdag rond 2.50 uur een 32-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 24-jarige inwoonster van Best en een vriend en een vriendin van haar, eveneens inwoners van Best. Dit gebeurde na een onenigheid in een horecagelegenheid aan de Prinses Beatrixlaan. De 24-jarige vrouw werd in haar gezicht geslagen. Ook zou de verdachte met een bierfles geslagen hebben. De vrouw liep verwondingen aan haar gezicht en haar hand op. De vriend liep een verwonding aan zijn neus op en haar vriendin een verwonding aan haar wenkbrauw. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Best/Oirschot: Verdachte van overval aangehouden Na een onderzoek kon de politie vrijdag rond 16.45 uur op de Parallelweg in Oirschot een 54-jarige man uit Best aanhouden. Hij wordt verdacht van het overvallen van een 17-jarig meisje uit Best op 17 februari jongstleden. Het meisje werd toen s ochtend om 7.05 uur door een onbekende man aangevallen. Dat gebeurde in een brandgang bij de Wever in Best. Zij werd aan haar haren getrokken en de man wilde geld hebben van haar. Zij had geen geld bij zich. De man verdween daarna in de richting van de Burgemeester Nootemanstraat. Het meisje liep lichte verwondingen op. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Geldrop: Verlichtingscontrole
Op de Akert is vrijdagavond een verlichtingscontrole gehouden. In totaal werden negen bekeuringen hiervoor uitgedeeld. Ook werd drie keer een bekeuring uitgedeeld voor het niet dragen van de helm op een bromfiets en één keer voor het ontbreken van het bromfietscertificaat.

Gemert: XTC pillen aangetroffen
In een horecagelegenheid aan de Handelseweg is vrijdag rond 23.00 uur een 21-jarige man uit Boxtel aangehouden. Bij de verdachte werden acht XTC-pillen aangetroffen. Deze werden in beslag genomen. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd met een lokaalverbod voor de horecagelegenheid. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Leende: Woninginbraak
In een woning aan de Irislaan is tussen vrijdag 9.00 uur en zaterdag 1.00 uur ingebroken. Uit de woning werden een TV en een videorecorder weggenomen. De dader kwam binnen door de voordeur open te breken.

Lieshout: Automobilist onder invloed botst tegen boom Op de Beekseweg is zaterdagochtend rond 3.15 uur een 24-jarige automobilist uit Eindhoven met zijn auto door nog onbekende oorzaak aan de linkerkant van de weg tegen een boom gebotst. Uit onderzoek bleek dat de man teveel gedronken had. Een ademanalyse wees een promillage van 0,55 uit. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Mishandeling
Op het Park is zaterdag rond 2.00 uur een 41-jarige inwoner uit Nuenen aangehouden. De man viel in een horecagelegenheid bezoekers lastig en werd door de portiers buiten gezet. Hierop sloeg de man de twee portiers en er ontstond een worsteling tussen de portiers en de verdachte. Eén van de portiers liep hierbij een verwonding aan zijn neus en aan zijn lip op. Bovendien werd zijn bril beschadigd. De verdachte, die behoorlijk gedronken had, is voor verder onderzoek de cel ingegaan.