Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 1-03-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel: 06 - 51 40 19 52

Aanhouding tanken zonder betalen
EMMELOORD De politie heeft vrijdagmiddag een 34-jarige automobiliste uit Urk aangehouden. Ze had getankt bij een benzinepomp aan de Lange Dreef en was zonder te betalen weggereden. Surveillerende agenten hebben haar uiteindelijk op de Meep in Urk kunnen aanhouden. Ze is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Rijden zonder rijbewijs
EMMELOORD Een 40-jarige automobilist uit Biddinghuizen is vrijdagavond op de Randweg aangehouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Daarnaast was de auto niet verzekerd. Hij is na verhoor op het politiebureau weer heengezonden. LELYSTAD De politie heeft vrijdagavond op de Ymeerstraat een 38-jarige bestuurder uit Sneek aangehouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en de auto was niet verzekerd. Op het bureau bleek dat hij nog een boete moest betalen omdat hij voor beide feiten al eerder was bekeurd. De auto is in beslag genomen en processen-verbaal zijn opgemaakt.
ALMERE De politie heeft vrijdagnacht op de Kruierstraat een 23-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was de surveillerende agenten opgevallen omdat hij zonder licht reed. De agenten gaven hem een stopteken, maar op het moment dat ze hem wilden aanspreken, reed hij weg. Enkele meters verder is hij weer tot stoppen gedwongen en aangehouden. Op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van ruim 1,2. Daarnaast bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Met een rijverbod van zes uur is hij weer heengezonden. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Aanhoudingen vernieling
DRONTEN Een 20-jarige man en een 15-jarige jongen uit Dronten zijn vrijdagnacht aangehouden voor vernieling. Getuigen zagen dat de 20-jarige op de Galjoenstraat met een steen een deuk in een auto gooide, hielden hem aan en droegen hem over aan de politie. De 15-jarige was al weggegaan. Surveillerende agenten konden hem kort daarna in de buurt aanhouden. Beiden zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.
ALMERE De politie heeft vrijdagnacht bij de Haagbeukweg een 16-jarige jongen uit Almere aangehouden. Hij had bij een school een krant in brand gestoken. Een deur van de school liep hierdoor schade op. Hij is na verhoor op het politiebureau weer heengezonden. De ouders zijn in kennis gesteld.
ALMERE Een 24-jarige Almeerder is vrijdagnacht op de Oktoberstraat aangehouden voor vernielingen in een woning en van diverse autos. Bij aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau en ter ontnuchtering ingesloten.

Portemonnee gestolen
ZEEWOLDE Een 56-jarige inwoonster van Zeewolde heeft vrijdag aangifte gedaan van zakkenrollerij. Ze verklaarde dat ze haar portemonnee los in een open boodschappentas had gedaan. Toen ze wilde afrekenen bleek dat haar portemonnee weg was. De politie adviseert om een portemonnee in een binnenzak of een afgesloten tas te doen. Maak de verleiding zo klein mogelijk.

Easy Rider Controle
LELYSTAD De politie heeft vrijdagmiddag bij de Jol een bromfietscontrole uitgevoerd in het kader van het project Easy Rider. In tweeëneenhalf uur tijd werden tien bromfietsen gecontroleerd die goed bleken te zijn voor 21 overtredingen, voornamelijk voor rijden zonder helm en het overschrijden van de constructiesnelheid (opgevoerd).
Een 43-jarige bromfietser uit Lelystad bleek bij deze controle teveel gedronken te hebben. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van ruim 1,5. Hij is met een rijverbod van zeven uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt. Bij een controle bij het Zuiderwagenplein werden in anderhalf uur tijd vier bromfietsen gecontroleerd en drie bekeuringen uitgeschreven; twee voor het overschrijden van de constructiesnelheid en een voor het rijden over een fietspad.

Aanrijding
DRONTEN Een 8-jarig jongetje uit Dronten is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op De Zuid. Volgens getuigen stak het jongetje zonder goed op te letten de weg over. Een passerende auto remde nog maar kon niet meer op tijd tot stilstand komen. Het jongetje is met beenletsel per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Woningbrand
URK De brandweer heeft vrijdagochtend uit moeten rukken naar de Middelbuurt voor een woningbrand. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in de computer. Niemand raakte gewond. De woning heeft veel rook- en waterschade opgelopen.