Ingezonden persbericht

Paastriduum: hoogtepunt van het kerkelijk jaar

De Gemeenschap Emmanuel organiseert op 1 maart in Utrecht een dag voor zang, muziek en liturgie met als thema het Paastriduum, de drie dagen waarin we het lijden, sterven en verrijzen van Christus gedenken. Welkom op de dag zijn koordirigenten, organisten en zangers, koorleden mensen die actief zijn in liturgiewerkgroepen en iedereen die graag liturgie viert en van zingen houdt!

Deelnemers aan de dag zullen stil staan bij een aantal vragen: Wat zijn de kenmerkende riten? Wat is de eigen spirituele beleving van deze dagen rondom Pasen? En niet te vergeten: wat zingen we? Want het Paastriduum is bij uitstek een moment van liturgische zang!

Op het programma staan een lezing (over de spiritualiteit van het Paastriduum), zangsessies (voor het inzingen van nieuw repertoire), workshops over liedkeuze, over het vieren van de liturgie en over de specifieke liturgie van Witte Donderdag t/m Paaszondag.

De dag duurt van 9.00 tot 17.30 uur. Plaats van samenkomst is 'Het Leerhuis', Vleutenseweg 517 te Utrecht. Deelnamekosten bedrag 6,50 euro. Koffie, thee en partituren zijn bij de prijs inbegrepen. Lunchpakket gaarne zelf meenemen. Er zal een cd te koop zijn met drie nieuwe liederen voor het Paastriduum.

Voor aanmelding of meer informatie:
Gemeenschap Emmanuel, Dienst Zang Muziek en Liturgie, telefoon (024) 344 99 64 of www.emmanuel-info.com/nl.