Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 1-03-2003
Persberichten district Maastricht (HP 13.30 uur) Zaterdag 1 maart 2003

Maastricht, rijden onder invloed.

Een 39 jarige automobilist uit Maastricht is vrijdagmorgen 1 maart 2003 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Na het plegen van een verkeersovertreding werd de automobilist omstreeks 05.30 uur op de Heksenstraat te Maastricht gecontroleerd. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze behoorlijk naar alcohol te ruiken waarna hij meegenomen werd naar het politiebureau. Daar gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1.4 promille. Tegen de Inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs ingevorderd werd.

Op de Meerssenerweg te Maastricht werd vrijdagmorgen 1 maart 2003 omstreeks 06.20 uur een 44 jarige automobilist uit Lanaken gecontroleerd. Hij bleek bij de controle naar het gebruik van alcohol te ruiken hetgeen een alcoholblaastest nog eens bevestigde. Zijn ademanalyse aan het politiebureau gaf een uitslag tussen 1.4 en 1.5 promille. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Maastricht, dronkeman aangehouden.
Een 19 jarige inwoner van Maastricht is zaterdagmorgen omstreeks 05.30 uur door de politie aangehouden omdat hij op de Markt te Maastricht tegen het stadhuis van Maastricht stond te urineren. Toen tegen hem proces-verbaal opgemaakt werd begon een groep zich met het bekeuren te bemoeien. De dronken man dacht daarvan te kunnen profiteren en probeerde zich ertussenuit te maken. Hij verzette zich daarop tegen zijn aanhouding. Geboeid werd hij overgebracht naar het politiebureau waar alsnog maar nu ook wegens het plegen van verzet tegen de politie proces-verbaal werd opgemaakt.

Maastricht, verzet tegen de politie.

Op het Vrijthof te Maastricht werd vrijdagavond omstreeks 23.40 uur een 34 jarige inwoner van Sint Geertruid aangehouden. Hij schopte voor een café twee tafels omver en toen de politie wilde ingrijpen stak hij zijn middelvinger op. Hij werd aangehouden maar verzette zich tegen zijn aanhouding. Geboeid werd hij naar het politiebureau overgebracht. Ook hij verkeerde stevig onder invloed van alcoholische dranken en werd ter ontnuchtering ingesloten.

Valkenburg, boos en belediging na bekeuring
Een 19 jarige inwoner van Hulsberg is vrijdag 28 februari 2003 door de politie aangehouden nadat hij een bekering kreeg en daarna de politie beledigde. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Een politiepatrouille zag omstreeks 19.00 uur dat een automobilist op de Reinaldstraat te Valkenburg achter het stuur niet handsfree zat te telefoneren. Hij werd daarop staande gehouden en kreeg een bekeuring aangezegd. Hij beledigde de twee vrouwelijke politieambtenaren bij het uitschrijven van de bekeuring waarna hij aangehouden werd. Hij verzette zich echter tegen zijn aanhouding waarop hij in de boeien werd geslagen. Daarna werd hij ingesloten. Tegen hem wordt een uitgebreid proces-verbaal opgemaakt wegens het niet handsfree bellen, belediging van de politie en het plegen van verzet.

Maastricht, man beroofd van beurs.
Een 50 jarige inwoner van Maastricht is vrijdagavond 28 februari 2003 op de Frankenstraat te Maastricht beroofd door vier onbekend gebleven mannen.
Het slachtoffer liep omstreeks 23.15 uur over de Frankenstraat waar hij door vermoedelijk vier mannen van achteren werd benaderd. Hij kreeg een harde klap op zijn hoofd waardoor hij ten val kwam. Ook liggen op de grond kreeg hij nog een aantal harde tikken te incasseren. Zowel zijn beurs als zijn GSM werden hem afgepakt. Daarna maakte het viertal zich uit de voeten. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht waar een behoorlijke hoofdwond gehecht diende te worden. Ook heeft hij een aantal zware kneuzingen in zijn gezicht opgelopen. Vandaag zal het slachtoffer van de beroving aangifte doen.