Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 1-03-2003
Persberichten district sittard (HP 13.30 uur) Zaterdag 1 maart 2002

Sittard, vijf automobilisten bekeurd wegens rijden onder invloed.

Vrijdagavond 28 februari en zaterdagmorgen 1 maart 2003 zijn in het district Sittard vijf automobilisten bekeurd wegens het rijden onder invloed.
Een automobilist meldde vrijdagavond omstreeks 21.30 uur de politie via zijn GSM dat er mogelijk een dronken bestuurder over de autosnelweg A-2 reed. Deze had een behoorlijk slingerend rijgedrag. Ter hoogte van de afslag Spaubeek werd de automobilist door de politie naar de kant gehaald. Bij het eerste contact met de automobilist bleek dat hij gedronken had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf van 1.2 promille. In het kader van snelrecht werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij het bureau verlaten met een rijverbod van 5 uur in zijn bezit.

Na het rijden met hoge snelheid en het tweemaal nemen van een rotonde werd een 41 jarige automobilist uit Haarlem door de politie op de Beekstraat te Geleen gecontroleerd. Hij bleek alcohol gedronken te hebben en werd daarna meegenomen naar het politiebureau. Zijn ademanalyse wees een alcoholpromillage aan tussen 0.8 en 0.9. Tegen hem werd in het kader van snelrecht proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij het bureau weer verlaten. Zijn auto diende echter nog drie uur te blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Een 28 jarige automobilist uit Urmond werd zaterdagmorgen 1 maart 2003 omstreeks 04.15 uur op de Mauritslaan te Urmond gecontroleerd nadat hij te hard gereden had. Hij bleek alcohol gedronken te hebben hetgeen de alcoholblaastest nog eens bevestigde. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een promillage aan van 1.3 promille. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 6 uur opgelegd.

Het rijbewijs van een 34 jarige automobilist uit Geleen werd zaterdagmorgen omstreeks 5.00 uur ingevorderd nadat hij onder invloed van alcohol in zijn auto gereden had. Hij reed te hard over de Jos Klijnenlaan en werd daarna door een politiepatrouille gecontroleerd. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1.4 promille. Tegen de inwoner van Geleen werd proces-verbaal opgemaakt.

Een 23 jarige automobilist uit het Belgische Kinrooi werd zaterdagmorgen omstreeks 05.20 uur op de Sanderboutlaan gecontroleerd. Hij bleek behoorlijk naar alcohol te ruiken en werd daarop meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse wees een alcoholpromillage aan tussen 1.2 en 1.3 promille. Tegen de inwoner van Kinrooi werd daarna proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto moest nog 5 uur blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Geleen, bromfietser gewond.
Een 15 jarige bromfietser is vrijdagavond 28 februari 2003 gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Jekerstraat te Geleen.

Omstreeks 20.00 uur reed de jeugdige bromfietser over de Jekerstraat waar plotseling het stuur van de bromfiets omsloeg. Daardoor kwam de bromfiets en de bestuurder ten val. Hij liep daarbij een beenletsel op. Ambulancepersoneel bood het slachtoffer ter plaatse eerste hulp waarbij het been werd gespalkt. Daarna werd het slachtoffer naar het ziekenhuis overgebracht. Vermoedelijk heeft hij een been gebroken.