Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 1-03-2003
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (HP 13.30) Zaterdag 1 maart 2003

Heerlen, rijden onder invloed.

Een 35 jarige inwoner van Heerlen is zaterdagmorgen 1 maart 2003 bekeurd wegens het rijden onder invloed op een scooter. Een politiepatrouille zag omstreeks 00.30 uur de scooter slingerend over de Heerlerbaan rijden. De bestuurder werd daarop gecontroleerd. Bij het eerste contact bleek de bestuurder behoorlijk naar alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik bevestigd werd door een alcoholblaastest. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1.8 promille. Tegen de inwoner van Heerlen werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 9 uur.

Zaterdagmorgen omstreeks 03.20 uur werd tegen een 27 jarige inwoner van Brunssum eveneens proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. De automobilist werd op de Rumpenerstraat te Brunssum door de politie gecontroleerd waarbij bleek dat er alcohol in het spel was. De ademanalyse aan het politiebureau gaf een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. De inwoner van Brunssum kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Heerlen, brand in woning na ruzie.

Vrijdagavond 28 februari 2003 is in een woning aan de Laurierstraat te Heerlen brand ontstaan. De politie heeft de 22 jarige bewoner aangehouden.
De politie werd omstreeks 22.15 uur naar de flatwoning ontboden omdat er een ruzie gaande zou zijn. De bewoner had daarbij zijn vriendin enkele klappen uitgedeeld waardoor zij een bloedende hoofdwond opliep. Daarna stichtte hij brand in zijn woning. Een stoel werd daarbij in brand gestoken. Het vuur verspreidde zich snel in de woning en ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. De gewaarschuwde brandweer had het vuur snel onder controle. De bewoners van naastgelegen woningen werden uit voorzorg geëvacueerd. De 22 jarige bewoner werd door de politie aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het 23 jarige slachtoffer werd voor onderzoek door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Zij kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

Kerkrade, vrouw bestolen in woning.
Een 81 jarige bewoonster van de Elbereveldstraat in Kerkrade is vrijdagmiddag in haar woning door twee vrouwen bestolen. Het slachtoffer opende omstreeks 14.00 uur de toegangsdeur van haar woning nadat aangebeld was en daar werd geconfronteerd met twee vrouwen. Deze vrouwen vroegen de bewoonster een briefje te schrijven en betraden daarna de woning. Een van de vrouwen ging naar de keuken waar de bejaarde bewoonster behulpzaam was met het schrijven van het briefje. De bewoonster had daarbij geen zicht op de tweede vrouw. Deze zag kans ongezien diverse juwelen vanaf de slaapkamer weg te nemen. Na het vertrek van beide vrouwen miste het slachtoffer de juwelen. Kort daarna deed zij aangifte van de diefstal.