Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave zaterdag 1 maart 2003

* DRUGSOVERLAST - DEALERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Naar aanleiding van klachten over drugsoverlast werd vrijdagmiddag door de politie van het district Feijenoord-Ridderster een actie gehouden op een pand aan de Strevelsweg. In en vanuit de woning zouden verdovende middelen worden verkocht. In de woning werden dealerhoeveelheden heroïne en cocaïne aangetroffen. In totaal werden er 11 personen aangehouden, onder wie vier dealers. De vier dealers, de 62-jarige bewoner, een 51-jarige Rotterdammer, een 31-jarige Rotterdamse en een 43-jarige vrouw uit Zeist werden inverzekering gesteld. Een 43-jarige vrouw en een 37-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Rotterdam, bleken nog gesignaleerd te staan. Ook zij werden ingesloten. De verdovende middelen zijn in beslag genomen.


* TABAKSZAAK OVERVALLEN
ROTTERDAM - Drie nog onbekend gebleven mannen hebben vrijdagavond tegen zes uur een tabakszaak aan de Bergselaan overvallen. De drie overvallers bedreigden met een vuurwapen een vrouwelijke winkelbediende en eisten geld. De vrouw moest de kassa openen en geld afgeven. Met een paar honderd Euro en sigaretten aan buit vluchtten de overvallers de zaak uit en verdwenen in onbekende richting.


* BRAND BIJ GOLFVERENIGING
VLAARDINGEN -Door nog onbekende oorzaak brak er zaterdagmorgen omstreeks half vier brand uit in een voorraadloods van een golfvereniging aan de Zuidbuurt. De brandweer, die het alarm grote brand maakte, bluste de brand. Om 04.33 uur werd het sein brand meester gegeven. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Avonduitgave vrijdag 28 februari 2003

* RADARSNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield vrijdagmorgen op het Weena en de Nieuwe Binnenweg radarsnelheidscontroles. Tussen half negen en half tien flitste de snelheidsradar 43 van de in totaal 330 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur in plaats van '50'. Op de Nieuwe Binnenweg hielden tussen kwart voor tien en elf uur 21 van de in totaal 404 passerende automobilisten zich niet aan de toegestane maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste score bedroeg hier 71 km/uur.


* STRAATROVER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Met de aanhouding van een 23-jarige Rotterdammer losten rechercheurs van het Straatroofteam van het district Rotterdam-Centrum drie door de man gepleegde straatroven op. De Rotterdammer werd maandagmiddag jl. aangehouden door surveillerende politiemensen bij een telefoonwinkel op de Hoogstraat, waar hij het personeel had bedreigd. Na onderzoek bleek dat de man vorige week vrijdagmiddag kort na elkaar op het Oostplein, in de Pannekoekstraat en Hoogstraat drie jongens (10, 12 en 15 jaar) had beroofd van hun handtelefoons. De Rotterdammer, die tevens nog gesignaleerd stond omdat hij niet van proefverlof was teruggekeerd en nog zo'n 200 dagen gevangenisstraf tegoed had, werd ingesloten.


* VERKEERSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield vrijdagmorgen op de Meent en 's middags op de Burgemeester Van Walsumweg verkeerscontroles. Tussen elf uur en kwart over twaalf werden op de Meent 30 personenauto's gecontroleerd. Er werden 11 processen-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel. Op de Burgemeester Van Walsumweg werd 's middag tussen kwart over ''n en drie uur gecontroleerd bij een voetgangersoversteekplaats. Hier gaven 28 automobilisten aan de overstekende voetgangers geen voorrang en werden daarvoor op de bon geslingerd.


* AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP
HELLEVOETSLUIS - Vrijdagmorgen kwam een 21-jarige man uit Brielle op zijn motor op de N57 om het leven. Door nog onbekende oorzaak kwam hij frontaal in botsing met een hem tegemoetkomende vrachtauto, bestuurd door een 30-jarige chauffeur uit Montfort. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De vrachtwagen kwam als gevolg van de frontale aanrijding dwars over een sloot langs de N57 te staan en lekte uit de brandstoftank dieselolie in de berm en sloot. De bestuurder bleef ongedeerd. Als gevolg van de aanrijding en de opruimwerkzaamheden werd de N57 tussen de Groene Kruisweg en de Nieuweweg voor het het verkeer worden afgesloten. Rond twee uur vrijdagmiddag werd de N57 weer vrijgegeven.


* JONGEN BEROOFD
ROTTERDAM - Vrijdagmorgen rond half zes werd op de Oostzeedijk Beneden een daar lopende achttienjarige jongen beroofd van zijn handtelefoon en portemonnee, met daarin zo'n 150 euro. Het slachtoffer werd op straat plotseling geconfronteerd met een iets oudere knaap, die hem een slagersmes op de keel zette en hem dwong zijn bezittingen af te geven.


* HOOGBEJAARDE VROUW BEROOFD
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag rond half twee werd een 96-jarige vrouw, toen zij haar woning aan de Schiekade wilde binnengaan, belaagd door een ongeveer dertigjarige man, die haar in eerste instantie vroeg of hij even bij haar binnen mocht bellen. Nadat de hoogbejaarde vrouw 'nee' had gezegd, trok de man aan haar handtas en ging ermee vandoor. In de tas zat een geldbedrag van twintig euro. Als gevolg van het wegrukken van de handtas liep het slachtoffer letsel aan haar vingers op, waaraan zij door GGD-personeel ter plaatse werd behandeld.


* ZESTIENDUIZEND HENNEPPLANTEN IN BEDRIJFSPAND AANGETROFFEN EN IN

BESLAG GENOMEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het Bureau Groot-IJsselmonde (district Feijenoord-Ridderster) stelde vrijdagmiddag rond half vier op grond van de Opiumwet een onderzoek in een bedrijfspand in de Stolwijkstraat in. Het bedrijfspand bleek van onder tot boven te zijn ingericht als hennepkwekerij. In totaal 16.000 hennepplanten, van stek tot volgroeide plant, werden, evenals de voor de groei benodigde apparatuur, in beslag genomen en later op de avond vernietigd. Een in het bedrijfspand aanwezige 38-jarige man uit Barendrecht werd aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld.