Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-03-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 13.00 uur

Tankstation overvallen

UTRECHT Vrijdagavond 28 februari rond 20.00 uur is een medewerker van een tankstation aan de Eykmanlaan met een op een vuurwapen lijkend voorwerp bedreigd door een man met een bivakmuts op. De overvaller verliet het pand met een nog onbekend geldbedrag en ging er vandoor.

Gewaarschuwde politieagenten zagen op hun weg er naar toe op de Prof. Melchior Treublaan een aantal personen dat zich verdacht ophield. Ook reed een man in zijn auto weg. De bestuurder werd aan de kant gezet en de auto doorzocht. In de auto vond de politie zakjes met een nog onbekende hoeveelheid softdrug en een geldbedrag.

De man is aangehouden in verband met de opiumwet en krijgt een bekeuring voor bezit van verdovende middelen. Uit nader onderzoek bleek dat de man niet betrokken is geweest bij de overval op het tankstation.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Vrijdagmiddag 28 februari rond 16.15 uur is een 31-jarige man uit Emmeloord aangehouden ter hoogte van de Mauritiuslaan nadat hij vermoedelijk in een auto had ingebroken.

Een beveiligheidsbeambte en twee getuigen van de inbraak achtervolgden de man en wezen de politie naar de bossages naast de A12. In de bosjes trof de politie de man aan, badend in het zweet, buiten adem en met natte voeten. De man was tijdens zijn vluchttocht in het water terecht gekomen.

De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De man had meerdere voorwerpen bij zich die afkomstig waren uit de opgebroken auto. Politiehond Hennie vond in de bosjes ook nog goederen die vermoedelijk ook gestolen zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Auto tegen glazen hek

UTRECHT Op de Vleutenseweg verloor vrijdagavond 28 februari rond 22.00 uur een 24-jarige Utrechter de controle over zijn auto en kwam daardoor met zijn linkervoorwiel op de trottoirband van het middentalud terecht. Hij raakte hierbij een glazen hekwerk dat over ongeveer 8 meter beschadigd raakte. De man verloor de controle over zijn auto, omdat zijn stuurinrichting waarschijnlijk niet reageerde.

De Utrechter klaagde over pijn in zijn nek en is ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. De auto is door een bedrijf weggetakeld.

13-Jarige wil met mes steken

DE MEERN Een 13-jarige jongen uit De Meern heeft geprobeerd een 15-jarige plaatsgenoot neer te steken. Dit incident gebeurde vrijdag 28 februari rond 17.15 uur op de Ubachsberg. De 15-jarige kon de steekbeweging afweren waardoor hij niet gewond raakte.

Aanleiding is waarschijnlijk een ruzie geweest waarbij men elkaar geduwd heeft. De jongen is aangehouden voor poging zware mishandeling en in verzekering gesteld. Tijdens een fouillering bleek dat de verdachte ook nog een tweede mes bij zich had, die is in beslag genomen. De politie onderzoekt het incident. Man rijdt tegen autos aan UTRECHT Vrijdagavond 28 februari rond 23.15 uur reed een 31-jarige inwoner van Almere op de Hooft Graaflandstraat tegen een aantal geparkeerde autos aan. De man bleek een alcoholpercentage van 945 ug/l in zijn lichaam te hebben. De man werd aangehouden en de agenten wilden zijn rijbewijs invorderen. Dit rijbewijs bleek al eerder te zijn ingevorderd. De man moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

De auto van de man moest weggesleept worden, evenals een van de andere autos die hij aangereden had.