Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-03-2003 Persberichten district Eemland zuid, 13.05 uur

Dodelijk ongeval

AMERSFOORT Bij een verkeersongeval op vrijdagmorgen 28 februari rond 07.10 uur is een 19-jarige vrouw uit Amersfoort om het leven gekomen.

De vrouw fietste samen met een 21-jarige plaatsgenote op 1 fiets over de rotonde Holkerweg met de Paladijnenweg en kregen geen voorrang van een stadsbus, bestuurd door een 59-jarige man, eveneens uit Amersfoort. Er ontstond een aanrijding waarbij de vrouwen onder de stadsbus terecht kwamen. De 19-jarige vrouw liep hierbij dodelijk letsel op, de 21-jarige raakte licht gewond.

Uit een ademtest bleek dat de bestuurder van de stadsbus geen alcohol had gedronken. De Regionale Verkeersdienst stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het tragische ongeval.

Toezicht Emiclaerhof

AMERSFOORT Op vrijdagmiddag 28 februari werd intensief gecontroleerd op en rond het winkelcentrum Emiclaerhof.

Er werden 23 fietsers en drie bromfietsers bekeurd voor het rijden in het voetgangersgebied. Daarnaast werden 5 bestuurders bekeurd voor het fout parkeren en 1 bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij geen gordel droeg.

Amersfoorter van portemonnee beroofd

AMERSFOORT Een 54-jarige man uit Amersfoort fietste op vrijdag 28 februari rond 01.00 uur op de Van Randwijcklaan ter hoogte van het Neptunusplein, toen er plotseling een andere fietser naast hem kwam rijden.

Deze fietser duwde de Amersfoorter de berm waardoor hij ten val kwam. De onbekende fietser viel de Amersfoorter aan en er ontstond een korte worsteling. Hierna vertrok de onbekende fietser weer. De Amersfoorter, die gekneusde ribben opliep, constateerde dat zijn portemonnee was gestolen.