Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-03-2003 Persberichten district Binnensticht, 13.20 uur

Hennepkwekerij opgerold

ZEIST - De politie trof vrijdagochtend 28 februari in een pand aan de Steniaweg een hennepkwekerij aan en heeft deze ontmanteld. De politie constateerde dat uit het pand een hennepgeur kwam en stelde een nader onderzoek in. In totaal zijn ruim 500 plantjes inbeslaggenomen. Verder nam de politie gereedschap en apparatuur voor het vervaardigen van hennep inbeslag.

De politie onderzoekt nog wie de huurder/eigenaar is het van het pand.

Thuisgeweld

DE BILT Nadat een 33-jarige vrouw uit De Bilt een 35-jarige man (woonplaats onbekend) had verteld dat hij niet meer bij haar mocht logeren, verschafte de man zich door het inslaan van een ruit toch toegang tot de woning. De man dreigde de vrouw te gijzelen. De vrouw zag kans te vluchten en zocht bij bekenden onderdak. Daar belde de vrouw de politie en deed aangifte. De politie heeft vervolgens de man aangehouden en voorgeleid. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Thuisgeweld heeft hoge prioriteit bij de Politie Regio Utrecht. Ook kan de politie verdachte personen van thuisgeweld aanhouden zonder dat er aangifte tegen hen is gedaan.

Minderjarige verdachte van beroving aangehouden

ZEIST Vrijdagavond 28 februari is omstreeks 19.45 uur aan de Laan van Vollenhove een 16-jarige jongen uit Zeist aangehouden voor een beroving van een 54-jarige vrouw (ook inwoner van Zeist).

De vrouw werd eerder die avond van haar tas beroofd door een jongen en deed vervolgens op straat aangifte bij de politie. De politieagenten zagen vervolgens in de buurt een jongen die voldeed aan het opgegeven signalement. Zij hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Daar troffen zij in zijn kleding goederen aan die uit de tas van de vrouw afkomstig waren. De jongen ontkent echter de vrouw beroofd te hebben en is ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

Cafébezoeker aangehouden

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de nacht van vrijdag op zaterdag 1 maart werd de politie naar een horecagelegenheid aan de Traaij gestuurd in verband met een vechtpartij. Toen de politie daar arriveerde was de vechtpartij al gestopt.

Een man, 22 jaar en afkomstig uit Driebergen-Rijsenberg, bleef zich echter agressief gedragen en wilde een andere bezoeker te lijf gaan. Hij werd daarom aangehouden. De man was het met zijn aanhouding echter niet eens en verzette zich. Een agent bezeerde hierdoor zijn heup. De man is aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel en het plegen van verzet bij zijn aanhouding.