Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-03-2003 Persberichten district Lekstroom, 13.15 uur

Bromfietscontrole

IJSSELSTEIN/NIEUWEGEIN Op vrijdag 28 februari werden in het kader van bromfiest/scootercontroles, controles gehouden in zowel IJsselstein als Nieuwegein.

Hoewel het voorjaarsvakantie was, werden er in totaal toch nog 41 bestuurders naar de controleplaatsen geleid.
Na onderzoek op onder meer de rollentestbank, werd 31 keer proces-verbaal opgemaakt. In bijna de helft van de gevallen bleek de bromfiets/scooter opgevoerd te zijn.

Quad inbeslag genomen

NIEUWEGEIN Tegen een 20-jarige inwoner van Nieuwegein wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het in gevaar brengen van het verkeer en het rijden in een voetgangersgebied aan de Passage.

Toezichthouders zagen op vrijdagavond 28 februari de Nieuwegeiner op een quad (vierwielig motorvoertuig)in het winkelcentrum City Plaza. Hij slingerde tussen het winkelend publiek door en dit leverde gevaarlijke situaties op. De toezichthouders wilden hem aanspreken, maar hij ging er vandoor.

Met behulp van assistentie werd de Nieuwegeiner op het tramstation alsnog aangehouden. De quad waarop hij reed, werd in beslag genomen voor nader onderzoek.

Aangehouden voor diefstal

HOUTEN Twee mannen van 44 en 26 jaar en twee vrouwen van 46 en 24 jaar, allen afkomstig uit Polen, zijn vrijdagmiddag 28 februari aangehouden op verdenking van diefstal.

Politiemensen zagen dat de vier tassen vanonder hun kleding vandaan haalden en deze plaatsten in een personenauto die stond geparkeerd in een parkeergarage aan de Spoorhaag. Daarna liepen de Polen weer in de richting van het winkelcentrum om even later weer terug te komen en werden er weer tassen vanonder de kleding vandaan gehaald en in de personenauto gelegd.

De politie sprak daarop de personen aan en zag dat de personenauto vol lag met diverse goederen waaronder kledingstukken met de prijskaartjes er nog aan. De vier konden geen bonnen tonen waaruit bleek dat de goederen gekocht waren, waarop zij werden aangehouden.

In de auto werden diverse tassen aangetroffen die geprepareerd bleken te zijn om het winkelalarm te omzeilen.
De vier zijn voor nader onderzoek ingesloten en inmiddels in verzekering gesteld. Bovendien is de Vreemdelingenpolitie ingeschakeld.

Automobilisten onder invloed

IJSSELSTEIN/NIEUWEGEIN Bij diverse alcoholcontroles op vrijdagavond 28 februari en in de afgelopen nacht 1 maart werden in totaal 5 automobilisten aangehouden die mee naar het bureau moesten voor het afleggen van een ademanalyse.

Na deze test bleken drie bestuurders boven de toegestane limiet van 220 ug/l uit te komen. De uitslagen bedroegen 390, 510 en 540 ug/l. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed van alcohol.