Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-03-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 13.40 uur

Verkeers- en snelheidscontroles

MIJDRECHT/WILNIS/VINKEVEEN Op diverse wegen werd het verkeer gecontroleerd. 34 Bestuurders kregen een bekeuring voor onder meer het niet dragen van de gordel, te hard rijden en niet kunnen tonen van het rijbewijs. Bij een snelheidscontrole op de Bonkestekersweg kregen 8 bestuurders een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u, terwijl 50 is toegestaan.

BREUKELEN Bij een verkeerscontrole op vrijdag 28 februari op de Straatweg werden 11 bestuurders bekeurd wegens het niet dragen van de gordel.

MAARSSEN Bij verkeerscontroles op vrijdagmiddag en -avond 28 februari werden 15 bestuurders bekeurd voor onder meer het niet dragen van een helm, niet dragen van de gordel, het rijden zonder verlichting en het overschrijden van het verdrijvingsvlak. Op de Straatweg en de Zuilense Ring werden met behulp van de laserpatrol (een apparaat om de snelheid te meten), 17 bestuurders betrapt op te hard rijden.

WOERDEN Op vrijdagmorgen 28 februari werden 12 bestuurders bekeurd voor onder meer het niet dragen van de gordel, het niet handsfree bellen, het niet voldoende afstand houden, het niet voeren van een kenteken aanhangwagen.

Alcoholcontroles

WOERDEN/HARMELEN Tijdens controles op het gebruik van alcohol op vrijdagavond 28 februari en in de nacht van zaterdag 1 maart, werden op straat ruim 600 blaastesten van bestuurders afgenomen.

Hierna moesten er 8 mee naar het bureau voor de ademanalyse en waarvan de uitslagen allemaal hoger waren dan de toegestane 220 ug/l. De uitslagen varieerden tussen de 310 en de 520 ug/l. De 8 kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.