Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 1-03-2003
Persberichten van zaterdagmiddag

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 3 maart 08.00 uur

Doorrijden na aanrijding

EMMEN - Op vrijdagavond reed een 46-jarige man uit Emmen over de parkeerplaats van de manege aan de Meerdijk. Hij veroorzaakte daarbij schade aan een andere auto waarna hij doorreed. Na onderzoek en getuigenverklaringen werd de bestuurder in zijn woning aangetroffen. Omdat hij alcoholhoudende drank had gebruikt moest hij blazen. Daarna wees een test uit dat hij een alcoholpromillage had van 0,9.

NIEUW AMSTERDAM In de nacht van vrijdag op zaterdag reed een 18-jarige man uit Erm met zijn auto tegen een lichtmast aan de Vaart ZZ. Daarna reed hij weg. Op de plaats van de aanrijding bleef een stuk van de bumper achter waar de kentekenplaat nog op aanwezig was. Bij zijn woning troffen agenten de man aan die bekende de aanrijding veroorzaakt te hebben. Een test wees een alcoholpromillage uit van 1,3. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Verkeersongeval met letsel
HOOGHALEN Een 29-jarige man uit Stadskanaal reed vrijdagmiddag op zijn motor over de Halerweg in de richting van Amen. Ter hoogte van het herinneringscentrum kwam een 19-jarige man uit Zwolle in een bedrijfswagen aangereden die de weg opreed. Hij zag de motorrijder te laat waarna een botsing volgde. De motorrijder liep een bovenbeenbreuk op. Hij werd naar het WZA overgebracht.

ASSEN Op vrijdagavond reed een 66-jarige man uit Assen met een bestelauto over de Nobellaan. Hij sorteerde daar voor om linksaf te slaan naar de Stadhouderslaan. Uit tegenovergestelde richting kwam een 24-jarige man uit Assen aanrijden en vermoedelijk is er een schrikreactie geweest omdat hij stevig remde. Daarbij botste hij frontaal tegen de voorgesorteerde auto die daarop een behoorlijk eind werd terug gestoten. Daarbij veroorzaakte deze laatste auto schade aan de auto die achter hem reed en bestuurd werd door een 24-jarige vrouw uit Assen. De 66-jarige man werd met onbekend letsel naar het WZA overgebracht.

Alcomobilist
MEPPEL In de nacht van vrijdag op zaterdag reed een 38-jarige man uit Meppel met zijn auto over de Wheem. Hij werd daar gecontroleerd waarna een alcoholpromillage werd vastgesteld van 0,9.

Diefstal aanhangwagen
ASSEN Op vrijdagavond werd ontdekt dat een aanhangwagen met gele huif was weggenomen vanachter een bedrijf aan de Stelmakerstraat. Een 33-jarige man deed namens het bedrijf aangifte. Schadebedrag niet bekend.

Vernieler aangehouden
EMMEN Op vrijdagavond werd een 21-jarige man aangehouden omdat hij een etalageruit van een tassenzaak had ingeslagen. Een bloedspoor liep naar een man die onder het bloed zat en die eerst beweerde dat hij in elkaar was geslagen. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en ingesloten aan het bureau. Na ontnuchtering bekende hij de ruit vernield te hebben.

Vrouw na ongeval overleden
EMMEN Op vrijdagmorgen viel een 46-jarige vrouw uit Emmen van de trap in haar woning aan de Slenerbrink. Zij raakte daarbij zwaar gewond. Hulpverleningsdiensten en de traumaheli werden ingezet. Deze hulp kon haar niet meer baten, zij overleed ter plaatse.

Boerderijbrand
WIJSTER Op vrijdagmiddag brak brand uit in het kantoorgedeelte van een boerderij aan de Beilerweg. De zoon des huizes ontdekte de brand en probeerde samen met zijn vader de brand te blussen. Dat lukte niet en ook de gewaarschuwde brandweer kon het woongedeelte van de rietgedekte boerderij niet behouden. De 39-jarige bewoner moest met ademhalingsproblemen voor korte tijd naar het ziekenhuis omdat hij de hond en de kat nog uit de brandende woning haalde. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de veeschuur achter de woning. Uit voorzorg werd met een shovel een gat in de achtermuur van de schuur geramd waarna het vee uit de schuur kon komen. Een kalf heeft de rook niet overleefd. In de woning woonde een gezin met vier kinderen.

Vermist meisje terecht
VRIES De sinds maandag vermiste Renate van der Veen is terecht. Perspublicaties hebben een rol gespeeld en leverden een aantal reacties op van vrienden en familieleden. Uiteindelijk meldde zij zich zaterdagmorgen bij het Crisiscentrum in Vries.

Beledigde agent geeft een prent
Assen - In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg een 20-jarige man uit Assen een proces-verbaal voor belediging. Een passerende motoragent werd in de Mulderstraat door de man voor eikel uitgemaakt. Het vorig jaar had de man ook al een agent beledigd waarvoor hij toen een boete kreeg van 243 euro. De man wijt zijn gedrag aan alcoholgebruik.