Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 1-03-2003 4e persbericht van zaterdag 1 maart 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Huisvredebreuk
In een woning aan de St. Lutgartstraat is zaterdagochtend rond 7.40 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het binnendringen van de woning van zijn ex-vriendin. Hij vernielde een ruit van een voordeur om binnen te komen. De verdachte had een wond opgelopen aan zijn hand waaraan hij in het ziekenhuis behandeld is. Na behandeling is hij overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Meisje lastig gevallen
Op de Hoogstraat is zaterdagochtend tussen 1.00 en 1.30 uur een 23-jarig meisje uit Eindhoven lastig gevallen door een onbekende man. Het meisje was met de fiets toen plotseling een man naast haar kwam fietsen. Hij sloeg een arm om het meisje heen waarop het meisje met haar fiets tegen de stoeprand aan kwam en viel, evenals de onbekende. Het meisje zag kans om snel weer op te staan en te vluchten.

Helmond: Voetganger geschept
Op kruising Weg door de Rijpel Rijpelseweg is zaterdagochtend rond .145 uur een 79-jarige Helmonder geschept door een 19-jarige automobiliste uit Helmond. De bestuurster zag de man te laat die vanuit de Weg door de Rijpel de Rijpelseweg overstak. De bestuurster verloor door de botsing de controle over haar auto en botste vervolgens tegen een boom. De man is met verwondingen aan zijn been overgebracht naar het Elekerliekziekenhuis.

Helmond: Sieraden en geld gestolen
Uit een woning aan de Piet Heinstraat zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag sieraden en ruim 2.000 Euro gestolen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken.

Helmond: Woninginbraak
In een woning aan de Breitnerstraat is tussen vrijdag 17.00 uur en zaterdag 13.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken. Uit de woning werden geld, een fotocamera en een horloge weggenomen.

Someren: Bromfietster gewond
Op de kruising Limburglaan Michelslaan is zaterdag rond 10.50 uur een 18-jarige bromfietster uit Someren gewond geraakt. De bromfietster reed over de Michelslaan en verleende geen voorrang aan een 57-jarige automobilist uit Someren die van rechts over de Limburglaan aan kwam rijden. Het meisje liep een gebroken been op en is overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Son: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Kanaalstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De dader kwam binnen door de beplating van het pand aan de achterzijde te vernielen. Uit het pand werd gereedschap weggenomen. Het is vooralsnog niet bekend welke gereedschappen precies worden vermist.

Veldhoven: Koffie en kauwgom gestolen
In een winkel aan de Burgemeester van Hoofflaan is tussen vrijdag 22.00 uur en zaterdag 7.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door het dak te vernielen. Uit de winkel werden pakken koffie en kauwgom weggehaald. De weggenomen spullen hebben een totale waarde van ongeveer 332 Euro.