Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SURINAME IN VOGELVLUCHT

SURINAME IN THE PICTURE IN YORIN TRAVEL

Amsterdam, 26 februari 2003

Hoewel Suriname nog niet erg bekend is als toeristische bestemming, wordt dit prachtige land steeds vaker belicht in de media. Zo besteed Yorin Travel op 2 maart 2003 om 20.00 uur een uitzending aan Suriname als vakantieland. In het programma worden de vele mogelijkheden belicht die Suriname zo bijzonder en aantrekkelijk maken als avontuurlijke vakantiebestemming.

YORIN TRAVEL
Chris Zegers, presentator van Yorin Travel, leidt de kijker op 2 maart 2003 om 20.00 uur door het ongerepte amazonegebied. Vanuit Paramaribo neemt Chris de kijker mee via de beroemde Colakreek naar Brownsberg. Het bos in dit natuurpark heeft een zeer diverse flora en fauna en vele indrukwekkende watervallen. De tocht wordt vervolgd richting het Brokopondo stuwmeer, waarbij het Tonka Eiland per korjaal wordt aangedaan. Yorin Travel biedt diverse invalshoeken; er wordt aandacht besteed aan zowel budgetreizen als zeer exclusieve vakantiemogelijkheden. Naast de uitzendingen op televisie kunnen kijkers reisinformatie vinden op teletekst en de uitgebreide internetsite www.yorintravel.nl.

HOTEL TORARICA & ACCESS SURINAME TRAVEL
Tijdens het bezoek aan Suriname verbleef de Yorin-crew in het viersterren Hotel Torarica, dat vlakbij het uitgaanscentrum van Paramaribo en direct aan de Surinamerivier ligt. Het hotel is het bekendste en meest luxueuze hotel van Suriname (www.torarica.com). Het programma naar en in het binnenland van Suriname heeft Yorin samengesteld in samenwerking met touroperator Access Suriname Travel (www.surinametravel.com).