Partij van de Arbeid

PERSBERICHT
PvdA-voorlichting
Binnenhof 1a
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
Tel 070 - 318 3025/Fax 070 - 318 2800*

Den Haag, 25 februari 2003

Meer Rood op straat in Zuid-Holland

In januari gingen alle PvdA-politici dag in dag uit het land in. Daar gaat de PvdA tijdens de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen mee door. In maart voeren lokale en provinciale politici samen met andere PvdA-ers campagne. Ze zijn vrijwel dagelijks op straat te vinden. Tweede-Kamerleden, Kandidaat Eerste-Kamerleden en vele andere PvdA-ers gaan met bussen het land in onder de titel "Meer Rood op Straat" om de campagnes in de provincies te ondersteunen.

Zondag 2 maart brengen de PvdA-ers een bezoek aan Rotterdam, alwaar ze in twee groepen uiteen gaan.

Om 13.40 uur brengt het eerste team, met onder anderen de Kamerleden Nebahat Albayrak en Varina Tjon A Ten en kandidaat voor de Eerste Kamer Kim Putters, een bezoek aan voetbalvereniging Spartaan 20, Oldegaarde 251. Spartaan 20 is een actieve vereniging die naast voetbal een sociale buurtfunctie heeft. De PvdA-ers spreken hier met buurtbewoners, leden van de vereniging en jongerenwerkers. Aansluitend, om 14.30 uur, wordt een bezoek gebracht aan voetbalvereniging DCL, Oldegaarde 580. De PvdA-ers wonen een wedstrijd bij en gaan in gesprek met het publiek en spelers. Rond 15.00 uur gaan ze naar voetbalvereniging De Mussen. Om 15.45 uur gaat het eerste team naar het centrum (Hoogstraat) om daar flyers uit te delen en in gesprek te gaan met het winkelend publiek.

Het tweede team, met de Tweede-Kamerleden Adri Duivesteijn en Thea Fierens, brengt een bezoek aan de volkstuinen. Om 13.30 uur fietsen de PvdA-ers naar volkstuinvereniging de Bovendijk, Beekweg 10 in Rotterdam. Naast een gesprek met buurtbewoners, leden van de werkgroep Natuurlijk Zuiderpark en bezitters van een volkstuin, krijgen de PvdA-ers een korte toelichting op het plan Laag Zestienhoven. Vervolgens, om 14.45 uur brengen de PvdA-ers een bezoek aan volkstuinvereniging Zestienhoven, Terletweg 20. Om 15.15 uur is men te gast bij volkstuinvereniging Blijdorp. Om 15.45 uur sluit het tweede team zich in het centrum aan om flyers uit te delen en met winkelend publiek in gesprek te gaan.

Om 17.00 uur nemen de PvdA-ers deel aan een publieksbijeenkomst in Calypso, Mauritsweg 5 in Rotterdam. Tijdens de bijeenkomst gaan zij in op de wederwaardigheden van deze dag. De bijeenkomst duurt tot 18.30 uur.