Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-02-2003 Persberichten district Eemland zuid, 08.40 uur

Toezicht verkeer carnavalsoptocht

HOOGLAND - Zondag 2 maart vindt in Hoogland de traditionele carnavalsoptocht plaats. Hierdoor zal gemotoriseerd verkeer tussen 11.30 en 16.30 uur nagenoeg geen doorgang vinden. De politie voert extra toezicht en adviseert alle bezoekers lopend of met de fiets te komen.

De optocht start om 13.00 uur op de Hamseweg, ter hoogte van de Molenweg, gaat via de Zevenhuizerstraat en eindigt omstreeks 16.00 uur op de Kerklaan bij de Martinuskerk. Bezoekers die naar de optocht komen kijken, worden aangeraden met de voet of met de fiets te komen. Bewoners die van plan zijn s middags met de auto weg te gaan, worden verzocht voor 13.00 uur de auto uit het afgezette gebied te plaatsen. De laatste busdienst van conneXXion over de Hamseweg rijdt omstreeks 11.30 uur en de eerstvolgende omstreeks 16.30 uur. De tussenliggende diensten rijden over de Maatweg en de Bunschoterstraat. Nabij de kruisingen van deze wegen worden tijdelijke overstapplaatsen gemaakt.

Voor noodgevallen heeft de politie op een aantal plekken tijdelijke maatregelen genomen om bewoners en noodvoertuigen wel toegang te verschaffen.