Leefbaar Nederland

Uit: Onafhankelijke Nieuwsflits
no. 4 - zondag 2 maart 2003

Postbus 1313, 1200 BH Hilversum

Verdubbeling Hilversumseweg en nieuwe weg bij Erfgooiersstraat onaanvaardbaar

ONBETROUWBAAR VVD EN GEDEPUTEERDE MEIJDAM BUITEN COLLEGE HOUDEN

INZET VAN VERKIEZINGEN OP 11 MAART

HILVERSUM - De Statenverkiezingen op dinsdag 11 maart zijn voor Hilversum en het Gooi buitengewoon belangrijk geworden nu de VVD de weg van Laren naar Hilversum wil verdubbelen en vierbaans wil maken.

Bovendien wil de VVD een nieuwe weg langs de Erfgooiersstraat aanleggen.

Mensen die deze aantasting van de natuur niet willen, moeten op 11 maart geen stem op de VVD uitbrengen en stemmen op een Hilversumse kandidaat die wel betere verkeersoplossing voorstaat. Die oproep deed Hilversummer Ton Luiting (vijfde plaats op de lijst Leefbaar Noord-Holland) dit weekend tijdens een spreekbeurt in Amsterdam.

Luiting haalde de woorden aan van VVD-lijsttrekker Henry Meijdam die onlangs tijdens een televisiedebat pleitte voor een vierbaansweg van Laren naar Hilversum en een nieuwe weg langs de Erfgooiersstraat."Een staaltje van politieke onbetrouwbaarheid", zei Luiting. Na protesten tegen een mogelijke weg ten zuiden van Bussum hebben Gedupeerde Staten gezegd dat er geen weg over de hei zou komen. Maar kennelijk zijn woorden maar woorden en mag bij Hilversum wel wat bij Bussum niet mogelijk is. "Als de VVD en Meijdam na de verkiezingen terugkeren in het College van Gedeputeerde Staten, hebben ze gewoon weer vier jaar lak aan de kiezers en telt alleen wat deze regenten voor het volk goed vinden".

Het is dezelfde VVD die al tientallen jaren niets heeft gedaan aan de bereikbaarheid van Hilversum. Hetzelfde geldt trouwens voor Zandvoort. Zomers staat het verkeer muurvast in Haarlem en ook daar is al tientallen jaren niets aangedaan.

Luiting wil zelf in Provinciale Staten: 3.000 voorkeurstemmen kan genoeg zijn.

Ton Luiting zei het niet alleen bij kritiek te willen laten maar ook de komende jaren als hij gekozen wordt, hard te willen werken in de Staten. De mensen in het Gooi en in Hilversum moeten beseffen dat 3.000 voorkeurstemmen genoeg zijn om de kiesdeler te halen. Het Gooi en met name Hilversum is al jaren onderbedeeld in de Provinciale Staten. Alleen GroenLinks heeft een verkiesbare kandidaat, maar iedereen weet dat van deze partij een verkeersoplossingen te verwachten zijn.

Hilversum, 3 maart 2003

info: Ton Luiting, persvoorlichter en internet journalist.

06- 30.14.22.68 / 035 - 621.34.62