Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
mijn opa was een .

2e nationale militair-historische fotodag op zondag 2 maart 2003

Mijn opa was een .? Dit is een vraag die velen zich stellen wanneer zij een nooit eerder ontdekte schoenendoos met familiefoto's openen. De zes militair-historische musea in Nederland organiseren daarom voor de tweede keer een fotodag onder deze noemer, waarbij iedereen zijn militair-historische foto's 'uit de oude doos' kan laten determineren. De 2e nationale militair-historische fotodag vindt plaats op zes verschillende locaties op zondag 2 maart van 12.00 tot 17.00 uur. Gezien de verwachte drukte, raden wij belangstellenden aan om te reserveren bij het betreffende museum.

Verschillende onderwerpen op verschillende plaatsen Ieder militair-historisch museum heeft voor deze gelegenheid een panel geselecteerd. De specialisten zijn bijzonder thuis in de foto's van het eigen krijgsmachtdeel. Heeft u bijvoorbeeld foto's van uw opa, oom of verre neef in marineuniform, bezoek dan het Marinemuseum. De onderwerpen zijn als volgt verdeeld:

+ Legermuseum - Landmacht

+ Marechausseemuseum - Marechaussee

+ Marinemuseum - Marine

+ Mariniersmuseum - Korps Mariniers

+ Militaire Luchtvaart Museum - Militaire Luchtvaart en Marineluchtvaartdienst.

+ Museum Bronbeek - Foto's van Nederlands-Indië en in het bijzonder het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL).

Alle soorten foto's kunnen aan de deskundige panels worden voorgelegd. Het maakt niet uit of het nu gaat om foto's uit de 19e of 20e eeuw, marine of luchtmacht, wapens of personen.

Familiegeheimen & unieke albums
Tijdens de vorige editie van de militair-historische fotodag werd een aantal lang verborgen familiegeheimen ontsluierd. De specialisten van de militair-historische musea zagen unieke fotoalbums aan hun ogen voorbij trekken. In één geval werd het album ter plekke aan het museum geschonken, een waardevolle aanvulling voor de collectie. Tijdens de 2e nationale fotodag 'Mijn opa was een .' op zondag 2 maart hopen de specialisten van de zes militair-historische musea weer velen te kunnen helpen bij het oplossen van familieraadsels en het bepalen van de zeldzame waarde van het meegebrachte fotomateriaal. Daarnaast staan zij klaar om informatie te geven over de rol van onze voorvaderen bij de militair-historische gebeurtenissen op de foto.

Meer informatie

Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met één van de deelnemende musea of op www.mijnopawaseen.nl kijken. Legermuseum, Delft (tel. 015 - 2150500), Marechausseemuseum, Buren (tel. 0344 - 571256), Marinemuseum, Den Helder (tel. 0223 - 657534), Mariniersmuseum, Rotterdam (tel. 010 - 4129600), Militaire Luchtvaart Museum, Soesterberg (tel. 0346 - 353815) en Museum Bronbeek, Arnhem (tel. 026 - 3763555).

Noot voor de pers
Neem voor meer informatie of fotomateriaal contact op met Manôn Schuurman, hoofd communicatie Marinemuseum, 0223-657 636 of schuurman@marinemuseum.nl


---- --