Politie Gelderland-Midden

Arnhem, aanhouding na veroorzaken ongeval onder invloed Publicatiedatum: 02-03-2003

De politie heeft zaterdag rond kwart voor zes een 45-jarige Huissenaar aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een verkeersongeval op het Nieuwe Plein in Arnhem terwijl hij onder invloed van alcohol was. De Huissenaar botste op twee voor hem rijdende bestuurders toen hij vanuit de Willemstunnel richting Nieuwe Plein reed. Een 21-jarige automobilist uit Arnhem en een 47-jarige motorrijder uit het Belgische Gent liepen daarbij eveneens schade op. De Huissenaar bleek onder invloed van alcohol. Na ademanalyse bleek hij ruim twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben (490 ug/l of 1,13 promille). Tegen de Huissenaar is proces-verbaal opgemaakt. Hij werd later met een rijverbod van vijf uur heengezonden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, man aangehouden na doorrijding na aanrijding Publicatiedatum: 02-03-2003

Een 25-jarige Arnhemmer is zaterdagmiddag door de politie aangehouden op verdenking van het doorrijden na een aanrijding op de Hollandweg in zijn woonplaats. Rond kwart voor drie werd een 46-jarige automobilist uit Arnhem van achteren aangereden door een andere automobilist terwijl hij stond te wachten voor het rode verkeerslicht. Na de aanrijding ging de veroorzaker er met piepende banden vandoor. De benadeelde noteerde het kenteken en waarschuwde de politie. Even later troffen agenten de 25-jarige verdachte rijdend op de Santkamp aan. De auto had aanzienlijke schade. De bestuurder werd aangehouden en bekende het feit later. Hij verklaarde dat hij de voor hem stilstaande auto te laat had gezien en na de aanrijding te zijn doorgereden omdat zijn auto niet verzekerd was. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, gewonde en vijf auto's beschadigd bij kettingbotsing Publicatiedatum: 02-03-2003

Bij een kettingbotsing tussen vijf auto's zijn zaterdagmiddag op de John Frostbrug in Arnhem zeker vijf auto's beschadigd en raakte een bestuurder licht gewond. Rond kwart voor twee zag een 28-jarige automobilist uit Arnhem te laat dat het verkeer richting centrum voor hem langzaam reed over de John Frostbrug en botste op het achterste voertuig. Door deze aanrijding botsten achtereenvolgens vier anderen voor hem op elkaar. Een 22-jarige automobilist uit Arnhem liep daarbij nekletsel op en werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij na behandeling weer huiswaarts kon. Vier van de vijf betrokken voertuigen moesten worden afgesleept. In verband met werkzaamheden aan de brug zijn er voor het autoverkeer maar twee in plaats van vier rijstroken beschikbaar.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, parkeercontroleurs houden krattendief aan Publicatiedatum: 02-03-2003

Twee Arnhemse parkeercontroleurs hebben zaterdagmiddag op de Rosendaalsestraat in Arnhem een 34-jarige man uit Wolfheze aangehouden op verdenking van diefstal van enkele kratten met (lege) bierflesjes. De parkeercontroleurs waren in de wijk bezig met parkeertoezicht toen hen het gedrag opviel van de later aangehouden verdachte. De parkeercontroleurs zagen dat de verdachte een voor een diverse fietsen bekeek in de stalling bij het Velperpoortstation en besloten hem even in de gaten te houden. Nadat de man vervolgens doorliep en door een poortje liep van de achtertuin van een van de daar gelegen woningen zagen ze hem even later weer verschijnen met een drietal bierkratten. De parkeercontroleurs spraken de man aan, waarop hij bekende de kratten te hebben gestolen. Hierop werd hij door de parkeercontroleurs aangehouden. De man is later na verhoor weer vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---