Politie Gelderland-Midden

Arnhem, man beboet na slaan op politieauto
Publicatiedatum: 02-03-2003

Een 26-jarige man uit Velp heeft afgelopen nacht het slaan op een politieauto op de Doelenstraat in Arnhem moeten bekopen met een boete van 40 euro. Surveillerende agenten zagen rond vijf uur `s ochtends dat de man tegen hun dienstauto sloeg. De politieauto liep weliswaar geen schade op, maar het plegen van deze baldadigheid kwam de Velpenaar wel op een boete te staan. De man verklaarde uit kwaadheid te hebben gehandeld omdat de politie een paar weken eerder zijn rijbewijs zou hebben afgepakt in verband met het rijden onder invloed.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, man gewond na straatroof
Publicatiedatum: 02-03-2003

Een 48-jarige man uit Arnhem is gisteravond gewond geraakt bij een straatroof op de Zuidelijke Parallelweg in zijn woonplaats. De man parkeerde zijn auto rond tien uur op de Zuidelijke Parallelweg en wilde naar een nabij gelegen adres lopen. Op dat moment kwam er een onbekende aanlopen die het slachtoffer enkele klappen gaf. Daarbij rukte de belager een tas uit handen van het slachtoffer en maakte zich uit de voeten. Het slachtoffer liep enkele wonden op aan zijn hoofd en zijn kleding liep diverse scheuren op. Van de belager is slechts bekend dat het een donkere man betrof. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. Een onderzoek in de buurt leverde de politie geen resultaat op. De politie is op zoek naar getuigen. Personen die iets van het voorval hebben gezien of die verdachte omstandigheden zijn opgevallen op of rond het tijdstip van de straatroof worden uitgenodigd zich in verbinding te stellen met de politie via 0900-8844. Men is uiteraard ook welkom met informatie op het politiebureau aan de Beekstraat in Arnhem. Voorzover bij de politie bekend hebben zich het afgelopen jaar soortgelijke gevallen niet eerder voorgedaan op de Zuidelijke Parallelweg.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem e.o, autodiefstallen
Publicatiedatum: 02-03-2003

Vier gedupeerden hebben het afgelopen weekend aangifte gedaan van diefstal van hun auto's in Arnhem en Velp. Een 38-jarige marktkoopman uit Helmond werd afgelopen vrijdag bestolen van zijn bestelauto met koopwaar vanaf de Markt in Arnhem. Vanaf de Larensteinselaan in Velp verdween vrijdag een blauwe Volkswagen Golf van een 69-jarige man uit Rozendaal. Een 38-jarige man uit Zevenaar deed zaterdag aangifte van diefstal van zijn zwarte BMW 320, die vanaf de Bergstraat in Arnhem was ontvreemd in de nacht van vrijdag op zaterdag. In de middaguren van zaterdag verdween vanuit de Kronenburggarage in Arnhem-Zuid de blauwe Opel Kadett van een 32-jarige inwoner van Almelo.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Barneveld e.o, landelijk informatienummer Vogelpest Publicatiedatum: 02-03-2003

In verband met het uitbreken van de Vogelpest op een aantal bedrijven in de Veluwe Vallei wijst de politie in het district West-Veluwe Vallei op het bestaan van een landelijk informatiepunt van het Ministerie van Landbouw en Visserij. Burgers en pluimveehouders kunnen hier terecht met vragen en informatie over de Vogelpest. Het nummer luidt 0800-2233322 en is gedurende het weekend bereikbaar tussen 09.00 uur en 22.00 uur en op werkdagen in principe tussen 08.30 uur en 16.30 uur. Vanwege de politie kunnen verder geen mededelingen worden gedaan over het uitbreken van de Vogelpest. Door de Algemene Inspectiedienst (AID) wordt een onderzoek ingesteld en kunnen nadere mededelingen worden gedaan. Zie ook teletekst pagina 461.