Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-03-2003 Persberichten districten stad Utrecht, 12.50 uur

Carnalvalsfeest

UTRECHT In de binnenstad van Utrecht vond zaterdagmiddag 1 maart een carnavalsfeest plaats. Rond 16.00 uur vond op de Mariaplaats een opstootje plaats nadat een 28-jarige man (woonplaats onbekend) obscene handelingen in het openbaar verrichtte.

De man die onder invloed van drank verkeerde, werd door de politie aangehouden. Omstanders zagen echter kans de man, terwijl hij al aangehouden was, te slaan en probeerden te verhinderen dat de man naar de politieauto werd gebracht. Inmiddels bemoeiden een groep van ongeveer 20 personen zich met de aanhouding. De politie hield vervolgens drie personen aan die de aanhouding wilden verhinderen en bracht ook hen over naar het politiebureau. Twee mannen, allebei afkomstig uit Utrecht en respectievelijk 44 en 61 jaar oud, kregen een proces-verbaal voor openlijk geweld en mishandeling. De derde man, een 44-jarige Utrechter, kreeg een verbaal voor het belemmeren van de aanhouding.

De politie besloot na dit incident het feest op de Mariaplaats direct te beëindigen om meer problemen te voorkomen.

Verdachte auto-inbraak aangehouden

UTRECHT Zaterdagmiddag 1 maart rond 12.15 uur is een 34-jarige man uit Maarssen aangehouden. Surveillerende agenten zagen toen zij voorbij reden, de man met veel belangstelling in een auto kijken. Toen zij de auto gekeerd hadden, zagen zij dat de man in de auto zat. Toen de man de politieagenten in de gaten kreeg, stapte hij uit de auto en wilde hij in een andere auto wegrijden. De politie hield de Maarssenaar aan voor poging diefstal en bracht hem over naar het politiebureau. De man ontkent te hebben willen inbreken. De man is in verzekering gesteld en de politie zet het onderzoek voort.

Minderjarige diefjes
UTRECHT Aan de Groeneweg zijn zaterdagmiddag 1 maart rond 16.15 uur drie minderjarige jongens aangehouden. De politie verdacht hen ervan uit een pand geld te hebben willen stelen. De jongens, waarvan er twee 12 jaar oud zijn en een 14 jaar, komen allen uit Utrecht en zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Allen konden het bureau met een Halt-afdoening verlaten. De ouders van jongens zijn in kennis gesteld.

Gestolen motor terug

UTRECHT De politie heeft zaterdagavond 1 maart rond 20.30 uur vier mannen, in de leeftijd van 16 tot 18 jaar en woonachtig in Utrecht, aangehouden aan de Van s Gravesandestraat. Twee van de vier jongens worden ervan verdacht op een gestolen motor te hebben gereden.

De jongens hadden de aandacht van de politieagenten getrokken omdat ze op een scooter en motor met hoge snelheid over de Willem Dreeslaan reden. De agenten zetten de achtervolging in en kon de opzittenden van zowel de scooter als motor in de omgeving van de Van s Gravesandestraat aanhouden. Toen de politieagenten de motor van dichtbij bekeken, constateerden zij dat deze motor als gestolen gesignaleerd stond. De jongens werden overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Ongeval

UTRECHT Aan de Burgemeester Norbruislaan veroorzaakte een 33-jarige Utrechter zaterdagmiddag 1 maart omstreeks 16.00 uur een aanrijding. De automobilist verloor de macht over het stuur toen hij vermoedelijk een epileptische aanval kreeg. Hij reed vervolgens tegen een geparkeerde auto aan die weer twee andere geparkeerde autos ramde. De bijrijdster van de Utrechter, een 26-jarige vrouw uit Utrecht, is met nekklachten door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.