Politie IJsselland

Persberichten politie Zwolle
van Zaterdag 01-mrt-2003 07:00 uur
tot Zondag 02-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---


AANHOUDING NA WINKELDIEFSTALZWOLLE - Voor de diefstal van twee flessen port uit een supermarkt aan de Veemarkt is zaterdagvond een 40-jarige man uit Zwolle aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


---


TOEZICHT TEGEN ZAKKENROLLERSZWOLLE - Tijdens de carnavalsoptocht van zaterdagmiddag is door 8 politiemensen in burger gericht gesurveilleerd op zakkenrollerij. De schade bleef beperkt. In één geval werd in een kledingszaak aan de Diezerstraat, van een onbekend gebleven vrouw, de portemonnee gestolen. Toen de dievegge, een jonge vrouw met een Zuid-Europees uiterlijk, in de gaten kreeg dat zij door winkelpersoneel was betrapt verliet zij met spoed de zaak met achterlating van de portemonnee met inhoud.


---


BEROVINGZWOLLE - Zondagmorgen rond 04.32 uur is een 18-jarige jongen uit Zwolle, op de Klooienberglaan beroofd van zijn gsm en zijn portemonnee. Hij fietste vanuit de richting van het stadscentrum. Ter hoogte van de Händellaan werd hij aangesproken door een jongen die op de rijbaan stond. Hij stopte en deze jongen trok hem van zijn fiets en trok hem mee naar een vuilniscontainer bij de flat op de hoek van de Händellaan - Klooienberglaan. Ondertussen verscheen een tweede jongen. Onder bedreiging van een mes gaf hij zijn portemonnee met inhoud en zijn GSM af. De overvallers hebben een licht getint uiterlijk (Zuid-Europees) en zijn naar schatting rond de 20 jaar oud. Er wordt een nader onderzoek ingesteld. Eventuele getuigen die iets gezien hebben dat met deze overval te maken kan hebben worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.


---


AUTO'S VERNIELDZWOLLE - Aan de Zaan zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag vier auto's beschadigd. Van de auto's werden de spiegels afgetrapt en een autoruit moest het ontgelden. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.


---


AANHOUDING NA ERNSTIGE MISHANDELINGZWOLLE - Zaterdagavond werd een 34-jarige Zwollenaar aangehouden voor de mishandeling van zijn 33-jarige partner op de Holterbroekerweg. De politie trof de mishandelde vrouw aan met diverse verwondingen aan het hoofd. De man is ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


---


---- --

Persberichten politie Steenwijk/Horst&Waterland
van Vrijdag 28-feb-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 01-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---


MAN MET GASPISTOOL AANGEHOUDENSTEENWIJK - Zaterdagmorgen (05.36 u.) is in de hal van een uitgaansgelegenheid aan de Stationsstraat een 30-jarige man uit Steenwijk aangehouden voor het bezit van een gaspistool met 10 patronen. Het pistool was doorgeladen en valt onder de Wet Wapens en Munitie. De man werd in verzekerde bewaring gesteld. Door gasten van de betreffende gelegenheid werd gemeld dat hij met het pistool op de parkeerplaats liep. Bij nader onderzoek trof de politie de man in de hal van het betreffende bedrijf. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld.


---


---- --

Persberichten politie Salland
van Vrijdag 28-feb-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 01-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---


ONDER INVLOEDHEINO - Een 18-jarige autobestuurder uit Heino bleek zaterdagmorgen vroeg, bij een controle op de Kruzebrink, teveel alcohol te hebben gedronken. Hij blies 515 ug./l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uren.


---


DIEFSTAL VAN BOODSCHAPPEN UIT FIETSTASSENRAALTE - Vrijdag/zaterdag kwamen drie meldingen binnen van diefstal van boodschappen uit tassen van gestalde fietsen in het centrum (Molenhof/Grotestraat). Het advies is om boodschappen niet onbeheerd in de fietstassen achter te laten.


---


DIEFSTAL AUTORADIO'SOLST - Uit drie, bij een horecabedrijf aan de Boxbergerweg geparkeerde auto's werden autoradio's gestolen. De ruiten van de drie auto's werden vernield. De diefstallen vonden plaats op vrijdagavond en het begin van de zaterdagmorgen. De eigenaren zaten in het betreffende bedrijf.


---
---- --

Persberichten politie Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Vrijdag 28-feb-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 01-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---


AANHOUDING NA NEGEREN STOPTEKENLEMELERVELD - Vrijdagmiddag werd een 34-jarige man uit Lemelerveld op de N-48 aangehouden omdat hij een stopteken van een motoragent negeerde. Hij was weggereden nadat hij op de Langsweg was bekeurd omdat hij geen autogordel droeg. Omdat hij zich niet kon legitimeren wenste de agent nadere gegevens te noteren. Hij weigerde op de afhandeling te wachten, stelde zich agressief op en reed vervolgens weg. Hij werd door andere, ter assistentie geroepen politiemensen, overgebracht naar het politiebureau in Dalfsen. Zowel op straat als in het bureau gedroeg de man zich agressief. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt


---


FOUTIEF PARKERENOMMEN - Vrijdagmiddag zijn in het centrum 28 mensen bekeurd omdat zij in de parkeerzone niet aan hun verplichtingen voldeden. Het ging om de locaties: Het 11 April Plein; Dr. A.C.van Raaltestraat; de Markt; het Kerkplein; de Varsenerstraat; de Gasthuisstraat en het vrijthof.


---
---- --

Persberichten politie Kampen e.o.
van Vrijdag 28-feb-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 01-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---


AUTO BESCHADIGT BOOTKAMPEN - Een niet goed op de handrem staande geparkeerde auto beschadigde vrijdagavond aan de IJsselkade een afgemeerde boot. De auto was eigendom van een 27-jarige vrouw uit Kampen en rolde langzaam achteruit over de kaderand bovenop de boot. De boot, die eigendom is van een 27-jarige man uit Kampen, liep lichte schade op.


---


RIJBEWIJS INGENOMEN NA TE HOGE SNELHEIDKAMPEN - Een 24-jarige man uit Hattemerbroek raakte vrijdagmiddag zijn rijbewijs kwijt nadat hij op de Kamperstraatweg te snel had gereden. Met de lasergun werd een snelheid van 142 km./u. gemeten terwijl ter plaatse 80 km./u. is toegestaan.


---


AANHOUDING NA WINKELDIEFSTALKAMPEN - Vrijdagavond werd een 19-jarige man uit Dronten aangehouden nadat hij uit een winkel aan de Geerstraat een fles sterke drank had gestolen. Bij onderzoek in zijn woning werden 21 tubes tandpasta, 4 paar sokken en een fles eau de cologne aangetroffen. Deze spullen bleken vorige week zaterdag bij een supermarkt in Kampen gestolen te zijn. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De spullen zijn in beslaggenomen.


---


CONTROLES FIETSVERLICHTINGKAMPEN - Op diverse locaties in de stad werden vrijdagavond 14 fietsers bekeurd omdat zij hun verlichting niet in orde hadden. Aan de controles namen vier politiemensen deel.


------- --

Persberichten politie Zwolle
van Vrijdag 28-feb-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 01-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---


AANRIJDING MATERIELE SCHADEZWOLLE- Op de Ceintuurbaan, ter hoogte van het FC Zwolle stadion, vond vrijdagavond rond 19.00 uur een aanrijding plaats tussen een vachtwagen (truck + oplegger) en een personenauto. De personenauto, bestuurd door een 31-jarige man uit Zwolle, kwam in aanraking met de vrachtauto, die bestuurd werd door een 32-jarige man uit Wanneperveen. Beide auto's reden richting A-28. De personenauto, een blauwe Opel Corsa, reed op de rechter rijstrook, de vrachtwagen op de linker. Het is tot nu toe niet duidelijk waardoor de voertuigen met elkaar in aanraking kwamen. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie (0900-8844) om duidelijkheid over de toedracht te krijgen. Er was sprake van forse materiële schade.


---


ONDER INVLOEDZWOLLE- zaterdagmorgen vroeg reed een 44-jarige snorfietser uit Zwolle, slingerend over de van Karnebeekstraat. Bij controle bleek hij alcohol gedronken te hebben. Hij blies 940 ug./l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 12 uren.


---


DIEFSTAL BUSJE PERSONENVERVOERZWOLLE - Vrijdagmiddag deed een 51-jarige vrouw uit Zwolle aangifte van diefstal van een Mercedes-Benz busje, dat geschikt is voor rolstoelvervoer. Het witte busje, voorzien van het kenteken RT-RS-66 stond geparkeerd op de Assendorperstraat. De diefstal vond plaats in de nacht van donderdag op vrijdag jl.


---


AANHOUDING NA WINKELDIEFSTALZWOLLE - Vrijdagmiddag werd een 31-jarige man uit Ommen aangehouden voor een winkeldiefstal in de Diezerstraat. Bij een parfumerie nam hij een tube crème weg, ter waarde van ongeveer E 31,00. Op aanwijzing van de winkelbediende, die aangifte deed, werd hij op de Melkmarkt aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


---


AANHOUDING MAN NA OVERVALZWOLLE - Vrijdagmiddag, rond 15.00 uur, vond een overval plaats op de 52-jarige eigenaresse van een juwelierszaak aan de Diezerstraat. Hierbij werd zowel de aangeefster als een passerende getuige met een handbijl bedreigd. Kort daarna werd, op aanwijzing van beiden, een 27-jarige man, zonder vaste woon- verblijfplaats, op de Hagelstraat aangehouden. De man maakte 2 gouden ringen buit met een waarde van ruim E 4.000,00. Die werden in zijn lichaam aangetroffen (röntgenfoto)en later door de man uitgebraakt. De overvaller werd ingesloten tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij verklaarde 's morgens uit detentie te zijn ontslagen.


---


AANHOUDING NA VERNIELINGZWOLLE - Vrijdagmiddag werd een 33-jarige man uit Zwolle door de bedrijfsleider aangehouden voor de vernieling van een ruit bij een supermarkt aan de Bisschop Willebrandlaan. Hij werd overgedragen aan de politie. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man werd boos nadat hij was aangesproken op het feit dat hij in de winkel reeds een half krat bier had leeggedronken.


---


AANHOUDING NA MISHANDELINGZWOLLE - Zaterdagmorgen vroeg werd op het Gasthuisplein een 30-jarige man uit Zwolle aangehouden voor de mishandeling van een 18-jarige plaatsgenoot. De mannen kregen ruzie. Het slachtoffer liep kneuzingen aan zijn gezicht op. Beiden werden door de politie uit elkaar gehaald. Tegen de 30-jarie man is proces-verbaal opgemaakt.


---


HENNEPKWEEK IN SLAAPKAMERZWOLLE - In een woning aan de Obrechtlaan werden vrijdagmorgen 76 hennepplanten aangetroffen in een slaapkamer. Tegen de 37-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt. De Planten werden vernietigd.


---


BROMFIETSCONTROLESZWOLLE - Vrijdagavond werden in het centrum van de stad 17 brom- en snorfietsers gecontroleerd. Hiervan bleken er 16 voertuigen niet in orde te zijn. Er vielen bekeuringen voor: te hoge constructiesnelheid(12x); geen bromfietscertificaat (4); geen helm (4x); geen voorrem (1x).


------- --

Persberichten politie Deventer e.o.
van Zaterdag 01-mrt-2003 07:00 uur
tot Zondag 02-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---


AANHOUDING NA DIEFSTAL BIERDEVENTER - Zaterdagmorgen is een 22-jarige man uit Schalkhaar aangehouden voor de diefstal van een sixpack bier uit een supermarkt aan het Deltaplein. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


---


AANHOUDING NA VERNIELING RUITDEVENTER - Zaterdag, in de vroege morgen, is een 27-jarige man aangehouden voor de vernieling van een deurruit bij een woning aan de T.G.Gibsonstraat. Daarnaast gaf de man toe poststukken te hebben weggenomen van zijn ex-vriendin, waar ook de ruit was vernield.


---


AANHOUDINGEN NA MISHANDELINGDEVENTER - Zondagmorgen vroeg werd bij een uitgaansgelegenheid aan de Brink een 31-jarige man uit Deventer aangehouden voor mishandeling van een 36-jarige stadsgenoot. Het slachtoffer liep verwondingen aan zijn hoofd (bloedneus/dicht oog/) op en moest zich in het ziekenhuis onder doktersbehandeling laten stellen (aantal hechtingen). Een 40-jarige man uit Deventer, die onder invloed van alcohol was, bemoeide zich nog met de afhandeling van deze zaak en uitte bedreigingen in de richting van de aanwezigen. Hij werd aangehouden voor openbare dronkenschap en kreeg een proces-verbaal.


------- --

Persberichten politie Steenwijk/Horst&Waterland
van Zaterdag 01-mrt-2003 07:00 uur
tot Zondag 02-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---


RIJBEWIJZEN INGENOMEN NA TE HOGE SNELHEIDZWARTSLUIS - Zaterdagmiddag werd van een 33-jarige motorrijder uit St.Jansklooster het rijbewijs ingenomen na een snelheidsovertreding. Op de Provinciale weg N-331 reed hij 173 km./u. in plaats van de maximum snelheid van 80 kilometer. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.MASTENBROEK - Die middag raakte ook een 28-jarige vrouw uit IJsselmuiden haar rijbewijs kwijt. Op de Bisschopswetering reed zij 128 km./u. waar 60 km./u. is toegestaan. Zij kreeg een proces-verbaal.HASSELT - Op de Vaartweg reed zaterdagavond een 99-jarige man uit Balkbrug
134 km./u. waar 80 km./u. is toegestaan. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.


---


DIEFSTAL CV KETEL UIT WONINGSTEENWIJK - Uit een in aanbouw zijnde woning aan het Bolkwerk is in de afgelopen week een CV ketel weggehaald. De installatie, die eigendom is van een installatiebedrijf uit Dalfsen, heeft een waarde van E 1.200,00.


---


MISHANDELING DIEREESVEEN - Een 38-jarige vrouw uit Eesveen deed zaterdag aangifte van mishandeling van haar kat. Het dier werd die morgen met een luchtbuks beschoten en moest door een dierenarts worden behandeld. Vermoedelijk vond deze mishandeling plaats in de omgeving van de Eesveenseweg.


---


AANHIUDING VOOR VERNIELINGSTEENWIJK - Zondagmorgenvroeg is een 27-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor een vernieling op het Stationsplein. Hij gooide een fiets tegen een ruit van een winkel. Hierin ontstond een grote barst. Hij is ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en de schade zal op hem worden verhaald.


---


GASLEK NA 'BORING'STEENWIJK - Zaterdagmiddag ontstond in een gasleiding, bij een woning van een 40-jarige man aan de Aastraat, een lek. Samen met een kennis maakte de man met behulp van een grondboor een gat in de tuin. Daarbij stuitte hij op de gasleiding waarin een gat ontstond. De brandweer en het energiebedrijf hebben het euvel verholpen. Stadswachten werden ingezet om mensen met open vuur op afstand te houden.


---


ILLEGALE VERBRANDINGENGENEMUIDEN - Tegen een bewoner van de Topweg is vrijdagmiddag proces-verbaal opgemaakt omdat hij, zonder toestemming van de gemeente, afval verbrandde in de buitenlucht.

STAPHORST- Een bewoner van de Gemeenteweg overkwam zaterdag hetzelfde. Ook hij had geen vergunning voor de verbranding van afval.


---
---- --

Persberichten politie Salland
van Zaterdag 01-mrt-2003 07:00 uur
tot Zondag 02-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---


AANHOUDING NA DIEFSTAL UIT WINKELRAALTE - Zaterdagmiddag is een 41-jarige man uit Raalte aangehouden voor de diefstal van levensmiddelen uit een supermarkt aan de Molenhof. Bij de kassa rekende hij niet alle goederen af. Na overleg met de officier van justitie kreeg hij een bekeuring van E 115,00.


---
---- --

Persberichten politie Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Zaterdag01-mrt-2003 07:00 uur
tot Zondag 02-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---


DOORGEREDEN NA AANRIJDING (s.v.p.getuige oproep)

HARDENBERG - Op een parkeervak aan de Klaproos, nabij Nieuw Baalderborg, is afgelopen vrijdag jl., tussen 14.30 en 23.45 uur de blauwe auto van een 50-jarige vrouw uit Hardenberg aangereden. De veroorzaker van deze aanrijding is doorgereden zonder een berichtje achter te laten. Eventuele getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie (0900-8844).


---


ONDER INVLOEDNIEUWLEUSEN - Zondagmorgen vroeg werd een 21-jarige bestuurder van een bromscooter uit Nieuwleusen, op de Burgemeester Backxlaan, bekeurd omdat hij teveel alcohol had gedronken. Hij blies 595 ug./l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uren. Zijn rijbewijs werd ingenomen.DIFFELEN - Op de Rijksweg N-36, viel het zaterdagmorgen op dat een 43-jarige bestuurster van een auto uit de Krim nogal slingerde. Zij bleek gedronken te hebben. De blaastest leverde een score van 265 ug./l. op. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.DE KRIM - Op de Provinciale weg N-377 blies een 48-jarige man uit Cioevorden zondagmorgenvroeg 420 ug./l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uren.ANE - Op de Anerveenseweg blies een 20-jarige man uit de Krim zondagmorgenvroeg
260 ug./l. Ook hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur.


---


AANHOUDINGEN NA WINKELDIEFSTALNIEUWLEUSEN - Zaterdagmiddag werden, na een winkeldiefstal bij een warenhuis aan de Burgemeester Backxlaan, een 28-jarige man uit Assen en een 32-jarige man uit Klazinaveen aangehouden. De Man uit assen werd door winkelpersoneel aangehouden en aan de politie overgedragen. De tweede man werd na enige tijd aangetroffen op de Oosterhulst. Zij stalen voor vele honderden euro's aan opzetborsteltjes voor een elektrische tandenborstel. In een auto in de buurt werden de spullen aangetroffen. De mannen zijn ingesloten en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


---


AANGEHIOUDEN NA MISHANDELINGBALKBRUG - Na de mishandeling van een 23-jarige man uit Nieuwleusen is zondagmorgenvroeg een 18-jarige man uit Dedemsvaart aangehouden in een uitgaansgelegenheid aan de Meppelerweg. Hij is ingesloten en krijgt een proces-verbaal. Bij zijn aanhouding stelde deze man zich agressief op. Het slachtoffer liep een gebroken neus op en moest zich in een ziekenhuis onder behandeling stellen.


---


AUTO'S UITGEBRANDLEMELERVELD - Tijdens de carnavalsoptocht brandde zaterdagmiddag op de Parallelstraat een personenauto die aan de stoet deelnam uit. De autio is eigendom van een garagebedrijf uit Heino. De brandweer bluste de brand.NIEUWLEUSEN - Op de Provinciale weg N-377, brandde zaterdagavond spontaan de auto van een 42-jarige man uit Lutjebroek uit. De auto moest worden weggesleept.


---


ILLEGALE VERBRANDINGDALFSEN - Tegen een 49-jarige bewoner van de Veldhoeveweg is zaterdagvond proces-verbaal opgemaakt omdat hij zonder vergunning afval verbrandde op zijn land. In het vuur werden o.a. plastic, PVC en metalen aangetroffen. De brandweer heeft het vuur gedoofd.


---


---- --

Persberichten politie Kampen e.o.
van Zaterdag 01-mrt-2003 07:00 uur
tot Zondag 02-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---


DIEFSTALLEN VAN/UIT AUTO'SKAMPEN - Zaterdag, in de loop van de dag, ontving de politie 11 aangiften/ meldingen van diefstallen uit auto's en diefstallen van antennes van auto's. Het ging daarbij om de locaties: de Kattedoorn (4x); de Winde (2x); de Akelei (1x); de Leeghwaterstraat (2x); het Havikskruid (1x); en de Watermunt (1x). Er wordt een nader onderzoek ingesteld.


---


AANHOUDINGEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGINGKAMPEN - Zondagmorgen werden twee mannen (18 en 20 jaar) uit Kampen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Op de Marinus Postlaan vernielden zij een bushokje en een fiets. Zij werden ingesloten en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


------- --

Persberichten politie Deventer e.o.
van Vrijdag 28-feb-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 01-mrt-2003 06:59 uur
Door/ piket: Wim Dierkx
---


AANHOUDING NA DOORRIJDING BIJ AANRIJDINGDEVENTER - Vrijdagmiddag raakte bij een aanrijding op het Landsherenplein de geparkeerde auto van een 62-jarige man uit Deventer beschadigd. De veroorzaker
reed weg, zonder zijn identiteit bekend te hebben gemaakt. Zijn auto werd kort daarna, door de zoon van het slachtoffer, aangetroffen op de Jan van Arkelstraat. Op basis hiervan werd korte tijd later een 21-jarige Deventenaar aangehouden. Hij bleek alcohol gedronken te hebben. Hij blies 415 ug./l. De aangehouden man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Op basis van aangetroffen sporen op het wegdek kon worden vastgesteld dat er sprake was geweest van onverantwoord rijgedrag door de 21-jarige man uit Deventer.


---


DIEFSTAL AUTODEVENTER - Vrijdag, tussen 07.00 en 16.30 uur is, vanaf een carpoolplaats aan de Deventerweg, een auto gestolen van een 39-jarige man uit Olst. Het gaat om een grijze Volkswagen, type Vento, met het kenteken NN-JD-16.


---


AFGIFTE GELD NA BEDREIGING MET PISTOOLDEVENTER - Onder bedreiging van een pistool moest een 28-jarige man uit Deventer zaterdagmorgen, rond 00.40 uur, op de Henri Dunantlaan zijn geld (meerdere tientallen euro's) afgeven. De naar schatting 30-jarige overvaller, een man met een donker getint uiterlijk en kroeshaar, was in gezelschap van een jonge blanke vrouw (rond de 20 jaar). Het slachtoffer liet zijn hond uit, toen hij door de overvaller werd aangesproken en geld van hem werd geëist.


---

---- --