Politie Gelderland-Midden

Oosterbeek-Arnhem, alcoholcontroles
Publicatiedatum: 02-03-2003

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in samenwerking met het verkeershandhavingsteam alcoholcontroles uitgevoerd in Oosterbeek en Heelsum. De controles werden uitgevoerd tussen zaterdagavond negen uur en zondagochtend vier uur. Op het Raadhuisplein in Oosterbeek werden in totaal 350 blaastesten werden uitgevoerd, met als resultaat 3 overtreders met een alcoholgehalte tussen de 220 en 349 ug/l (0,51 en 0,78 promille) en 2 overtreders met een gehalte van 570 ug/l (1,31 promille). Van de laatste twee overtreders werd het rijbewijs ingevorderd. Op de Utrechtseweg in Heelsum werden ook nog eens 358 bestuurders gecontroleerd met twee overtreders als resultaat. Ook van hen werd het rijbewijs ingevorderd omdat zij bij de ademanalyse een resultaat scoorden van meer dan 570 ug/l.
Bij een routinecontrole op de Koppelstraat in Arnhem raakte een 31-jarige automobilist uit Arnhem ook zijn rijbewijs kwijt. Hij bereikte een score van 1060 ug/l (2,44 promille) na de ademanalyse en kreeg een rijverbod van 13 uur opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Kootwijkerbroek, gewonden bij ernstig verkeersongeval (2) Publicatiedatum: 02-03-2003

In aansluiting op eerdere berichtgeving van vrijdag betreffende een ernstig verkeersongeval op de Provincialeweg S6 in Kootwijkerbroek maakt de politie bekend dat de beide zwaargewonden twee inwoners uit Haarlem betreffen. Het gaat om een 25-jarige man en een 38-jarige vrouw uit die plaats. Beiden raakten vrijdagochtend rond half tien zwaar gewond toen zij met hun auto tegen een paal van een wegbewijzeringsbord botsten. De 25-jarige bestuurder zou de macht over het stuur zijn verloren. De beide slachtoffers raakten bij het ongeval bekneld en moesten door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Beiden zijn opgenomen in het Lucasziekenhuis in Apeldoorn. Van de slachtoffers wordt vermoed dat zij tengevolge van het ongeval een dwarslaesie hebben opgelopen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606