Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 2-03-2003
Persberichten district Maastricht (HP 13.30) Zondag 2 maart 2003

Maastricht, stadsbus bekogeld met eieren.
Zaterdagmiddag 1 maart 2003 is een stadsbus op de Langendaal te Maastricht bekogeld met eieren. De chauffeur wist een van de eiergooiers te achterhalen. Hij werd door de politie aangehouden. Nadat zaterdagmiddag 1 maart meerdere malen stadsbussen op de Langendaal bekogeld werden met eieren werd omstreeks 16.50 uur opnieuw een stadsbus geraakt door eieren. De chauffeur van de bus bedacht zich geen moment, bracht zijn voertuig tot stilstand en sprintte achter een van de drie knapen aan. Tijdens de vlucht verloor een van de knapen zijn schoen waarop deze in zijn kraag werd gegrepen door de chauffeur. De gewaarschuwde politie heeft de 14 jarige eiergooier woonachtig te Maastricht meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Natuurlijk had hij niets gedaan en was alleen maar weggerend zo verklaarde hij. Vermoedelijk krijgt de jeugdige vandaal de rekening van de stadsbus gepresenteerd voor het schoonmaken van de bussen en de kosten vanwege het vervangend vervoer.

In de struiken van waaruit de eieren gegooid werden trof de politie nog een doosje aan waarin nog drie projectielen werden aangetroffen. De jeugdige zal door het bureau Halt onder handen worden genomen. Na verhoor werd hij onder ouderlijk gezag geplaatst.

Maastricht, overval.
Zaterdagavond 1 maart 2003 heeft een gewapende overval plaatsgevonden in een videotheek gevestigd aan de Ruttensingel te Maastricht. De beheerder van de videotheek was omstreeks 22.40 uur even naar het toilet geweest en trof toen hij terug kwam in de bedrijfsruimte twee mannen bij de kassa aan die beiden een bivakmuts over hun hoofden droegen. Een van beiden had een groot mes in zijn handen terwijl de tweede man een greep deed in de kassa. Daaruit werd een geldbedrag van naar schatting enkele honderden euros weggenomen. De beheerder werd bedreigd toen hij wilde ingrijpen. Beide overvallers verlieten de zaak en verdwenen in de buurt. De beheerder deed kort daarop bij de politie aangifte van de overval. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, rijden onder invloed.

Een 33 jarige inwoner van het Belgische Riemst is zondagmorgen 2 maart 2003 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. De automobilist reed kort na middernacht zonder dat de verlichting van zijn auto ontstoken was over het Tongerseplein te Maastricht. Alle reden om de bestuurder aan een nadere controle te onderwerpen. Op de Bieslanderweg werd tot controle overgegaan. Bij het eerste contact bleek de bestuurder naar het gebruik van alcohol te ruiken welk alcoholgebruik bevestigd werd door een alcoholblaastest. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage uitwees tussen 1.1 en 1.2 promille. Tegen de inwoner van Riemst werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met en rijverbod van 5 uur in zijn bezit.

Maastricht, zakkenroller aangehouden.
Een 51 jarige inwoner van Zagreb is zaterdagavond 1 maart 2003 op heterdaad betrapt nadat hij bij de in/uitgang van een café aan de Kersenmarkt te Maastricht de beurs rolde van een inwoner van Maastricht.
De inwoner van Maastricht verliet omstreeks 22.45 uur na een cafébezoek het bedrijf aan de Kersenmarkt. In de drukte bij het verlaten van het café voelde hij dat iemand zijn beurs uit zijn broekzak wegnam. Deze man werd meteen door het slachtoffer vastgepakt waarbij hulp gekregen werd van enkele omstanders. De beurs werd echter niet bij de dief aangetroffen. Vermoedelijk heeft hij zoals gebruikelijk hulp gehad van een kompaan aan wie de beurs meteen doorgegeven werd. Getuigen hebben deze tweede man ook gezien. De gewaarschuwde politie heeft de zakkenroller meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Tijdens zijn verhoor ontkende hij alle betrokkenheid bij de zakkenrollerij. Het slachtoffer mist zijn beurs met daarin 75 euro en enkele (bank)pasjes.
Tot zondagmorgen 12.00 uur deden inmiddels 11 benadeelden bij de politie aangifte dat zij zaterdagavond of zondagmorgen in de binnenstad van Maastricht het slachtoffer waren geworden van zakkenrollerij.

Maastricht, vernieler aangehouden.
Een 25 jarige inwoner van Maastricht is zaterdag 1 maart 2003 door leden van een Zaate Hermenie aangehouden nadat deze een ruit in de Muntstraat had vernield.
Voor de ogen van leden van een Zaate Hermenie gooide omstreeks 18.00 uur een man een fiets door een winkelruit van een aan de Muntstraat gevestigde kruidenboetiek. Leden van de Zaate Hermenie grepen daarop in zijn kaag waarop de vernieler zich hevig verzette. Hij werd op de grond door de carnavalsvierders in bedwang gehouden tot de komst van de politie. Deze heeft de man, die zich bleef verzetten, geboeid waarna hij hevig tegenspartelend overgebracht werd naar het politiebureau. Daar werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht, vernieler aangehouden.
Een 23 jarige inwoner van Maastricht is zondagmorgen 2 maart door de politie aangehouden wegens het plegen van baldadigheid in de binnenstad van Maastricht.
De man werd omstreeks 01.50 uur uit een café aan de Bredestraat gezet vanwege zijn vervelend gedrag. Hij had behoorlijk wat aan Bacchus geofferd. Op de Bredestraat schopte hij tegen twee passerende taxis. Ook gooide hij een bierglas op de grond stuk. Hij werd daarop door de politie aangehouden maar verzette zich dermate hevig dat er tegen hem pepperspray moest worden ingezet. Eenmaal besproeid met de pepperspray kon hij worden geboeid waarna hij aan het politiebureau werd ingesloten na hem de nodige verzorging te hebben gegeven. Tegen de inwoner van Maastricht wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht, autokraker aangehouden.
Een 33 jarige inwoner van Maastricht is zaterdagavond 1 maart 2003 door de politie aangehouden wegens het plegen van een auto-inbraak. Getuigen hoorden omstreeks 20.25 uur een harde klap gevolgd door het breken van autoglas in de ondergrondse parkeergarage van het Plein1992. De autokraker zagen zij daarna weglopen. De gewaarschuwde politie kon op basis van het verstrekte signalement de autoinbreker kort daarna langs de Maas aanhouden. Hij had twee schroevendraaiers, een priem en een rugzak in zijn bezit waarin en damestas werd aangetroffen. Deze laatste bleek afkomstig uit de opengebroken auto. In de tas waren o.a. een GSM en een zonnebril aanwezig. De autokraker werd aan het politiebureau ingesloten voor verder onderzoek. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.