Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 2-03-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel: 06 - 51 40 19 52

Aanhouding bromfietsdieven
MARKNESSE De politie kreeg zaterdagavond een melding binnen van een 18-jarige jongen uit Marknesse. Hij had zijn bromfiets, die zojuist was gestolen op de Lange Voor, gezien bij een benzinepomp aan de Marknesserweg. De politie kon op aanwijzen van de jongen een 16-jarige jongen uit Luttelgeest aanhouden. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets is weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

Aanhoudingen vernieling
EMMELOORD De politie heeft zaterdagnacht op de Van Diggelenstraat een 19-jarige jongeman uit Emmeloord aangehouden voor vernieling. Hij wordt ervan verdacht een auto bekrast en een paar autoruiten vernield te hebben. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.
ALMERE Een 17-jarige jongen uit Almere is zaterdagavond aangehouden voor vernieling. Een groep jongens viel het personeel van een supermarkt aan het Westeinde lastig en gooide een steen door de ruit. De 17-jarige kon worden aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau. De jongen bleek een buskaart bij zich te hebben die afkomstig was van diefstal. Hij is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.
ALMERE Drie Almeerse jongens van 14, 14 en 15 jaar zijn zaterdagavond aangehouden voor vernieling. Ze worden ervan verdacht op het Slufterplantsoen een auto vernield te hebben. De antenne en buitenspiegels waren afgebroken. Ze zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding baldadigheid
EMMELOORD Een 22-jarige man uit Urk is zaterdagnacht op de Lange Nering aangehouden voor baldadigheid. Surveillerende agenten zagen dat hij meerdere malen tegen de deur van een winkelpand schopte. Bij aanhouding verzette hij zich en probeerde te ontkomen. Uiteindelijk is hij geboeid overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Aanhoudingen brandstichting
ALMERE De politie heeft zaterdagmorgen drie jongens uit Almere van 15, 16 en 17 aangehouden voor brandstichting. Ze worden ervan verdacht op het station Muziekwijk een poster in brand te hebben gestoken. Ze zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Beroofd van mobiel
LELYSTAD Een 11-jarig jongetje uit Lelystad is zaterdagmiddag op De Schans beroofd van zijn mobiele telefoon terwijl hij aan het spelen was op een speeltoestel. Hij verklaarde dat hij voelde dat iemand aan zijn jas zat, draaide zich om en kreeg toe een klap. Hij viel en werd vervolgens door twee jongemannen beroofd van zijn mobiele telefoon en een klein geldbedrag.

Rijden onder invloed
URK Een 18-jarige bromfietser uit Urk is zaterdagavond op de Sluisweg aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was surveillerende agenten opgevallen omdat hij geen helm droeg. Daarnaast bleek hij niet in het bezit te zijn van een brommercertificaat. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek dat hij een promillage had van 0,7. Na verhoor op het politiebureau is hij weer heengezonden. Processen-verbaal zijn opgemaakt.
DRONTEN Een 56-jarige automobilist uit Kampen is zaterdagnacht op de Hanzeweg aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen hem langzaam en slingerend over de weg rijden en vertrouwden het niet. Op het politiebureau bleek dat hij een promillage had van 0,75. Na verhoor is hij met een rijverbod van twee uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Aanrijding onder invloed
DRONTEN Een 25-jarige automobilist uit Dronten is zaterdagavond op de Thomsonstraat uit de bocht gevlogen en tegen de gevel van woningen tot stilstand gekomen. Ook een geparkeerde auto raakte beschadigd. Ambulancepersoneel heeft hem gecontroleerd op letsel. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. De automobilist bleek onder invloed te zijn van alcohol en is aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij een promillage had van 1,2. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De auto is in beslaggenomen voor technisch onderzoek.
ALMERE De politie heeft zaterdagnacht op de Elvis Presleystraat een 46-jarige automobilist uit Almere aangehouden. Hij was tegen een geparkeerde auto gebotst en bleek onder invloed van alcohol te zijn. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van 1,7. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Te snel
LELYSTAD Surveillerende politieagenten hebben zaterdagmiddag op de Kempenaar een 32-jarige motorrijder uit Lelystad aangehouden. Ze klokten hem op de Binnenhavenweg op 129 km/uur (na meetcorrectie) waar 70 km/uur is toegestaan. Na een achtervolging kon hij uiteindelijk op de Kempenaar worden aangehouden. Zijn rijbewijs is ingenomen. Proces-verbaal is opgemaakt.
ALMERE Op de rijksweg A6 werd een 39-jarige automobilist uit Almere aangehouden. Hij haalde met hoge snelheid surveillerende politieagenten in. De agenten klokten hem op 153 km/uur (na meetcorrectie) waar 100 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.

Ongeval
EMMELOORD Een 44-jarige automobilist uit Urk is zaterdagnacht gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de afrit Urk/Nagele van de rijksweg A6. De auto was door onbekende reden van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. De brandweer heeft de man, die bekneld zat, moeten bevrijden uit de auto. Hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Autobrand
EMMELOORD De brandweer heeft zaterdagnacht uit moeten rukken naar de Munnikplaat voor een autobrand. Het vuur, dat vrijwel de gehele voorkant van de auto in zijn greep had, was snel geblust. Niemand raakte gewond. Hoe de brand is ontstaan is nog onbekend.