Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 2-03-2003 1e persbericht van zondag 2 maart 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Automobilist verongelukt en vijf gewonden Op de Geldropsweg is zondagochtend rond 4.15 uur een 27-jarige automobilist uit Eindhoven door nog onbekende oorzaak de controle over zijn auto verloren. Hierdoor botste het voertuig tegen een geluidsscherm aan de rechterkant van de weg. De automobilist, Selfet Erdal, raakte bekneld en overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De vijf inzittenden van het voertuig, een 17-jarig meisje uit Someren, een 19-jarig meisje uit Mierlo, twee meisjes van 14 en 18 en een jongen van 23 uit Geldrop, raakten gewond. Het meisje uit Someren liep een zware hersenschudding op, een aantal hoofdwonden en een gebroken sleutelbeen. De overige inzittenden liepen lichtere verwondingen op. Zij zijn overgebracht naar diverse ziekenhuizen in de regio.

Eindhoven: Vechtpartij
In een horecagelegenheid aan het Stratumseind zijn zondag rond 4.20 uur twee inwoonsters van Eindhoven (19 en 21 jaar) onder hevig verzet aangehouden. De beide verdachte vrouwen hadden ruzie met het personeel van de horecagelegenheid. Hierbij werd met stoelen gegooid waardoor een ruit van het pand is vernield. Toen de politie ter plaatse kwam om de verdachten aan te houden probeerden omstanders dit te voorkomen. Een agent is hierdoor met zijn knie in een stuk glas gevallen. De politie heeft de wapenstok moeten gebruiken om de omstanders op een afstand te houden. Ook de paarden en een diensthond werden ingezet om de aanhoudingen te kunnen verrichten. Een 21-jarige Eindhovenaar die niet snel genoeg aan de kant ging werd door een diensthond bij zijn been gepakt. Hij is later die nacht nog gehoord op het politiebureau. Een 18-jarige Eindhovenaar werd aangehouden omdat hij een voorwerp gooide naar één van de politieruiters. Hij is naar verhoor naar huis gestuurd met een proces-verbaal. Drie verdachten, die na diverse keren vorderen nog niet aan de kant gingen, zijn eveneens aangehouden. Dit zijn een 29-jarige Maastrichtenaar, een 28-jarige Eindhovenaar en een 28-jarige Veldhovenaar. Zij zijn na verhoor ook naar huis gestuurd met een proces-verbaal. De twee verdachte vrouwen zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Over het spoor lopen
Op het spoor in de omgeving van Station Beukenlaan zijn zondagochtend rond 5.00 uur drie Eindhovenaar (22, 23 en 22 jaar) aangehouden. De verdachten waren lopend op weg naar huis, via de kortste weg, in dit geval volgens hen het spoor. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vrouw met mes aangehouden
Op het Stratumseind is zaterdag rond 22.45 uur een 32-jarige vrouw uit Eersel aangehouden. Getuigen waarschuwden de politie dat de verdachte vrouw een mes bij zich zou hebben. Bij de fouillering werd bij de verdachte inderdaad een mes aangetroffen. Hier deed ze afstand van. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is zij naar huis gestuurd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onenigheid in stadsbus
Op de Geldropseweg is zaterdag rond 20.30 uur een 46-jarige man uit Geldrop aangehouden. De man zou in een stadsbus onenigheid hebben gehad met de chauffeur over de prijs van het vervoerbewijs. Plotseling probeerde de verdachte de chauffeur achter het stuur vandaan te trekken. Hierdoor verloor de chauffeur de controle over de bus die vervolgens tegen de auto van een 41-jarige vrouw uit Eindhoven botste. Zij stond op de kruising Geldropseweg Sint Jorislaan te wachten voor het verkeerslicht. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Vernieling
Op de Frederiklaan is zondag rond 3.10 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een fiets en een ruit van een toegangsdeur van een gebouw aan de Frederiklaan. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Tasjesroof
Op de Draaiboomstraat is zondagochtend tussen 00.30 en 1.30 uur een 25-jarige vrouw uit Eindhoven van haar tas beroofd. De vrouw liep over de eerdergenoemde straat toen plotseling een onbekende fietser naast haar stopte. Het was een man met een carnavalsmasker op. De man liep naar de vrouw toe, die het niet vertrouwde en hem een schop gaf. Hierop vluchtte de man op zijn fiets. Even later bemerkte de vrouw dat hij haar tas met daarin haar GSM en 50 Euro had meegenomen.

Eindhoven: Verdachte van inbraak auto aangehouden Na een onderzoek kon de politie zondag rond 2.00 uur op de Dommelstraat een 42-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraak in een auto op 15 februari jl. op de Stratumsedijk. Van de auto werd een raam vernield. Voor zover bekend werden er geen spullen uit het voertuig weggenomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Mishandeling
In Woensel West is zondag rond 1.10 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou kort voor zijn aanhouding zijn 42-jarige ex-vriendin in haar woning in de eerdergenoemde wijk hebben mishandeld. De vrouw werd geslagen en er werd chloor over haar heen gegooid. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: XTC-pillen aangetroffen
In zijn woning in Gestel is zaterdag rond 17.40 uur een 26-jarige man aangehouden. In de woning van de verdachte werden 100 XTC-pillen en twee zakjes met wit poeder aangetroffen. De harddrugs zijn in beslag genomen en de verdachte is de cel ingegaan voor verder onderzoek .

Helmond: Bedreiging parkeercontroleurs
Na een onderzoek is in zijn woning in het centrum zaterdagmiddag rond 13.30 uur een 44-jarige man aangehouden. De verdachte zou op 8 februari jl. een parkeerbon hebben gekregen op het Ameidepark. De man was het hier niet mee eens en werd boos op de twee parkeercontroleurs. Toen de controleurs hem de bon wilden overhandigen weigerde de man deze en trok zijn autoportier met kracht dicht. Eén van de parkeercontroleurs kon ternauwernood zijn arm terugtrekken. De parkeercontroleurs hebben vervolgens hun route vervolgd. Plotseling kwam de automobilist met hoge snelheid aanrijden. De controleurs zijn opzij gesprongen om een aanrijding te voorkomen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Teveel gedronken
Op de Trambrugweg is zondag rond 00.40 uur een 64-jarige Helmonder aangehouden. De politie zag de verdachte kort voor zijn aanhouding op de Kanaaldijk Noord-Oost een wegafzetting omverrijden. De bestuurder reed gewoon door terwijl de afzetting vernield was. De man bleek teveel gedronken te hebben. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,40 uit. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Ruit vernield
Op de Veestraat is zondag rond 00.15 uur een 17-jarige jongen uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een ruit van een winkel aan de eerdergenoemde straat. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Helmond: Man onder invloed rijdt tegen boom
Op de Helmondsingel is zondagochtend rond 2.15 uur een 48-jarige automobilist uit Helmond de controle over zijn voertuig verloren en tegen een boom gebotst. Uit onderzoek bleek dat de man gedronken had. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 0,75 uit. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Breugel/Lieshout: Met teveel dank op achter het stuur Op de Molenstraat in Lieshout reed de politie zaterdagavond rond middernacht een 36-jarige automobilist uit Veldhoven tegemoet. De politie moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen omdat de man voor een deel op hun weghelft reed. De politie volgde het voertuig en zag dat de man op de Lieshoutseweg in Breugel volledig op de linker rijstrook ging rijden. Op het Eind in Breugel kon de man tot stoppen gedwongen worden. Hij bleek gedronken te hebben. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,85 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Harddrugs
In een horecagelegenheid aan de Handelseweg is zaterdag rond 23.40 uur een 34-jarige inwoner van Uden aangehouden. Bij de verdachte werden zes pilletjes, vermoedelijk XTC, aangetroffen. De pillen zijn in beslag genomen en de verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Hapert: Onder invloed
Op de Energieweg is zondagochtend rond 00.40 uur een 46-jarige automobilist uit Bocholt (België) betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,00 uit. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Leenderstrijp: Woninginbraak
In een woning aan de Strijperdijk is zaterdag tussen 11.00 uur en 17.15 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van het pand open te breken. Uit de woning werden sieraden, een schotelantenne, een TV, een spelcomputer en een videorecorder weggenomen.

Reusel: Vrouw gewond
Op de Beukenlaan is zondagochtend rond 2.40 uur een 23-jarige vrouw uit Reusel gewond geraakt. Zij fietste over de eerdergenoemde straat en is tegen een betonnen bloembak gefietst en gevallen. De vrouw is overgebracht naar het MMC in Veldhoven.

Reusel: Portier mishandeld
In een horecagelegenheid aan de Wilhelminalaan is zondag rond 00.15 uur een 20-jarige Reuselnaar aangehouden. De man wordt verdacht van het slaan van een portier na een onenigheid. De portier liep een verwonding bij zijn wenkbrauw op. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.