Ingezonden persbericht
Junioren AA Drink Basketball Academy
veroveren nationale beker


ROTTERDAM - De junioren van de AA Drink Basketball Academy hebben zaterdag 1 maart in Den Helder de nationale beker veroverd. De formatie van coach Erik Braal klopte in sporthal De Slenk het Amsterdamse Canadians met 70-64. Het was voor de tweede maal in de historie van de Rotterdamse club dat de NBB-beker werd gewonnen. In 1990 gebeurde dat ook al onder leiding van de toenmalige coach Paul de Vos.

Het winnen van de nationale beker is na de twee nationale titels van de kadetten en aspiranten in 2002 de derde mijlpaal voor de vijf jaar geleden op professionele leest geschoeide opleiding van Rotterdam Basketbal, die wordt gesteund door AA-Drink. Beide teams ontliepen elkaar gisteren overigens niet. De periodestanden in Den Helder waren 17-19, 30-27 en 46-50. Topscorers aan Rotterdamse zijde waren Sjors Besseling (18), Ties Theeuwkens (13), Trevor Conolly Carbo (11) en Arvin Slagter (10). De Amsterdammers hadden twee spelers in dubbele cijfers.

De selectie van coach Erik Braal die uiteindelijk zegevierde op basis van een niet aflatende werklust en teamgeest schoot 22 van de 41 tweepunters raak, zes van de twaalf driepunters en zeven van de twaalf vrije worpen. De ploeg pakte voor het oog van 150 toeschouwers 34 rebounds en liet vijftien assists noteren.