Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-03-2003 Persberichten district Binnensticht, 13.15 uur

Thuisgeweld

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de nacht van zaterdag op zondag 2 maart heeft de politie omstreekd 01.00 uur een 43-jarige man aangehouden in verband met thuisgeweld.

De aanhouding vond plaats in de woning van de man. De man uit Driebergen-Rijsenburg had kort daarvoor zijn vrouw en kinderen bedreigd met een mes en ook fysiek geweld gebruikt. De vrouw en kinderen konden het huis ontvluchten en belden bij bekenden de politie. Met toestemming van de vrouw ging de politie vervolgens de woning binnen en hield de man -die tegenstribbelde- aan voor mishandeling en bedreiging.

De man is overgebracht naar het politiebureau en zit voorlopig vast voor nader onderzoek. De politie besteedt veel aandacht aan thuisgeweld en kan desnoods ambtshalve, dus zonder dat er een aangifte is, overgaan tot aanhouding van verdachte(n).

Cameratoezicht

ZEIST In de Tweede Dorpsstraat ging zaterdagvond 1 maart het cameratoezicht officieel van start. Op zaterdagavond en -nacht kijkt de politie de beelden live uit en dus ook deze avond. De avond verliep zeer rustig en er vonden geen bijzonderheden plaats. Wel deelde de politie twee bekeuringen uit voor belediging en voor het urineren op de openbare weg.

Ongeval

GROENEKAN Zaterdagavond 1 maart rond 19.30 uur reed een 47-jarige inwoner van Maartensdijk met zijn bromfiets aan de Koningin Wilhelminaweg tegen een geparkeerd voertuig. De man, die waarschijnlijk door alcoholgebruik niet aanspreekbaar was, liep bij het ongeval diverse botbreuken op. Een ambulance heeft hem naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling. Ook werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen om uit te wijzen wat het alcoholpromillage in het lichaam van de man is. De bromfiets is overgebracht naar het politiebureau.

Alcoholcontrole

ZEIST - Op de Slotlaan en de Boulevard controleerde de politie in de avonduren op alcohol bij weggebruikers. Er vonden 5 aanhoudingen plaats.

Van de 165 gecontroleerde weggebruikers hadden er aan de Slotlaan 3 teveel gedronken. Een 41-jarige Utrechter had 465 ug/l in zijn lichaam, een 44-jarige vrouw uit Bunnik 265 ug/l, en een derde persoon blies 375 ug/l.

Op de Boulevard nam de politie 161 testen af. Twee bestuurders bleken teveel te hebben gedronken. Een persoon, een 41-jarige Zeistenaar, had 260 ug/l in zijn lichaam en een 23-jarige inwoner van Zeist 280 ug/l.