Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Huissen, alcoholcontrole
Publicatiedatum: 02-03-2003

Een alcoholcontrole door het verkeershandhavingsteam van de politie heeft vrijdagavond in Huissen slechts een overtreder opgeleverd onder 238 passanten. De controle werd uitgevoerd tussen tien uur `s avonds en twee uur 's nachts. Een 36-jarige automobilist uit Angeren kreeg een rijverbod uitgereikt van vier uur, nadat een alcoholgehalte van ongeveer 1,08 promille (475 ug/l) was geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst, auto total-loss na aanrijding tegen boom
Publicatiedatum: 02-03-2003

De auto van een 18-jarige inwoner van Valburg is vrijdag rond middernacht total-loss geraakt toen hij er mee tegen een boom reed op de Reethsestraat in Elst. Een 18-jarige inzittende uit Andelst liep daarbij een hoofdwond op maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De Valburger raakte tijdens het rijden in een regenbui de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom, de overige twee inzittenden kwamen met de schrik vrij. De auto van de Valburger wordt door de politie onderzocht op technische gebreken. De bestuurder verklaarde slechts 50 km/u gereden te hebben.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Ede, baldadigheid: 40 euro boete
Publicatiedatum: 02-03-2003

Het plegen van baldadigheid op de Molenstraat in zijn woonplaats heeft een 22-jarige Edenaar in de nacht van vrijdag op zaterdag moeten bekopen met een boete van 40 euro. Surveillerende agenten zagen de man rond twee uur 's nachts een makelaarsbord uit de grond trekken van een woning aan de Molenstraat. De man ging er op de fiets vandoor maar de agenten waren iets sneller en wisten hem op de Evertsenlaan aan te houden. Na verhoor kon hij met een boete naar huis, zonder bord.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, rijden onder invloed
Publicatiedatum: 02-03-2003

Bij diverse routinecontroles in Ede werden door de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag in totaal vier bestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol. Rond een uur 's nachts zagen surveillerende agenten een 40-jarige vrouw uit Heelsum over de Klinkenbergerweg in Ede rijden. Na controle bleek zij onder invloed van alcohol te zijn, waarop zij aan de ademanalyse werd onderworpen. Daaruit bleek een resultaat van 350 ug/l (0,81 promille), anderhalf maal de toegestane hoeveelheid. De vrouw kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd. Haar vriend, een 44-jarige Heelsummer, dacht het stuur over te kunnen nemen en wilde met de auto naar huis rijden. De agenten zagen hem op de Arnhemseweg door rood rijden en wisten hem op de Diepenbrocklaan tot staan te brengen. Ook hij bleek te diep in het glas te hebben gekeken, zo bleek uit de ademanalyse (490 ug/l of 1,13 promille, ruim twee keer teveel). Na een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal uitgereikt te hebben gekregen kon het tweetal op andere gelegenheid naar huis. Tegen de 44-jarige verdachte wordt tevens proces-verbaal opgemaakt wegens belediging, omdat hij het op het bureau nodig vond een van de agenten uit te schelden. Op de Telefoonweg in Ede liep rond half drie een 38-jarige Deventernaar tegen de lamp toen bij een routinecontrole bleek dat hij met drank op achter het stuur was gekropen. De man bleek bijna drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben (655 ug/l of ongeveer 1,50 promille). Met een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal werd hij later heengezonden. De Deventernaar bleek echter hardleers: hij werd rond vier uur die nacht andermaal aangehouden toen surveillerende agenten hem weer zagen rijden over de Telefoonweg. Met nog steeds een alcoholgehalte van 530 ug/l (1,22 promille) kon hij een tweede proces-verbaal tegemoet zien voor het rijden onder invloed. Daar kwam er nog een bovenop wegens het negeren van het eerder opgelegde rijverbod.
Een 28-jarige inwoner van Barneveld werd rond drie uur gesnapt toen hij in beschonken toestand op zijn bromfiets over de Maanderweg reed. De agenten hadden hem al eerder over het Museumplein zien lopen. De man had toen al op zijn bromfiets willen stappen, maar de agenten raadden hem af te gaan rijden in verband met zijn kennelijk overmatige alcoholgebruik. Kennelijk was dit aan dovemansoren gezegd, want hij werd op de Maanderweg aangehouden met een alcoholgehalte van 875 ug/l (ongeveer 2,00 promille). De man bleek ook nog gesignaleerd te staan in het opsporingsregister voor in totaal 21 dagen hechtenis en mocht meteen blijven zitten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Stroe, dodelijk verkeersongeval (2)
Publicatiedatum: 02-03-2003

Afgelopen vrijdagmiddag werd door de politie bekend gemaakt dat er op de Provincialeweg S6 in Kootwijkerbroek rond half drie een dodelijk ongeval plaatsvond, waarbij een 40-jarige vrouw zou zijn overleden en twee andere inzittenden gewond raakten. In aansluiting op dit bericht maakt de politie bekend dat dit ongeval plaatsvond op de Provincialeweg S6 in Stroe, nabij de oprit naar de A-1 richting Apeldoorn. Een vrachtwagen, bestuurd door een 59-jarige man uit Barneveld had bij het opdraaien vanaf de Provincialeweg naar de oprit van de A-1 richting Apeldoorn een uit tegenovergestelde richting naderend busje over het hoofd gezien. Het busje werd bestuurd door een 40-jarige vrouw die bij de daarop volgende frontale aanrijding kwam te overlijden. Het dodelijke slachtoffer betrof niet een 40-jarige vrouw uit Nieuw-Millingen, zoals aanvankelijk was gemeld, maar een 40-jarige vrouw uit Uddel. Haar moeder, een 61-jarige vrouw eveneens uit Uddel raakte zwaar gewond en haar zoon, een 10-jarige jongen, raakte daarbij licht gewond. Het dodelijke slachtoffer zat bekneld en overleed terplaatse aan haar verwondingen. Gedurende het ongeval is de Provincialeweg enkele uren afgezet en werd het verkeer omgeleid. Ook de zuidelijke afrit naar Stroe op de A-1 werd enige tijd afgesloten voor het verkeer. Daarbij werden door de politie een zestal bestuurders bekeurd die de afzetting negeerden en via de vluchtstrook alsnog de afrit op waren gegaan. Enkele militairen van een nabij gelegen kazerne verleenden eerste hulp aan de slachtoffers en waren de politie behulpzaam bij het regelen van het verkeer.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606