Korps: Groningen, plaats: Diverse 2-03-2003
Persberihcten Regiopolitie Groningen
Zondag 2 maart 2003

Ter Apel: dolle man aangehouden
Een 22-jarige inwoner van Ter Apel is zaterdagavond in zijn woonplaats aangehouden voor mishandeling en vernielingen. Betrokkene had op de parkeerplaats aan de Oude Weg zonder enige aanleiding een deuk in een auto geschopt van een inwoonster van Ter Apel. Toen de vrouw thuis gekomen het verhaal vertelde aan haar broer toog deze naar de feesttent op het Mansholtpark in Ter Apel waar de betreffende persoon naar toe was gegaan. Toen de broer de 22-jarige verdachte trof en hem wilde wijzen op de schade werd hij meteen door de 22-jarige aangevallen en diverse keren hard op het hoofd geslagen. Wat er daarna gebeurde moet nog uit het onderzoek blijken, maar op het moment dat politieagenten getuigen aan het horen waren, kwam de melding binnen, dat er een raam van het gebouw van de scouting. aan de Havenstraat stuk gegooid zou zijn, mogelijk door de genoemde 22-jarige man. Toen agenten daar arriveerden was de verdachte in gevecht met een voorbijganger. Kennelijk was hij door het dolle heen want hij schreeuwde de agenten meteen toe dat hij hen ook wel even zou pakken. Hij was toch eenmaal bezig. Hij kreeg te horen dat hij was aangehouden, maar bleef desondanks erg agressief. Er moest pepperspray aan te pas komen om hem uiteindelijk onder controle te krijgen. De man is afgevoerd naar een dronkemanscel waar hij zijn roes kon uitslapen. De politie stelt een nader onderzoek in. Zo lang blijft de Ter Apeler vastzitten aan het politiebureau.

Zevenhuizen: illegale buitenlander aangehouden
Een 27-jarige buitenlander, vermoedelijk van Afrikaanse afkomst, is zaterdagnacht aangehouden in Leek. De man had een meisje lastig gevallen in de plaatselijke discotheek in Zevenhuizen en was daar om die reden uitgezet. Toen de politie arriveerde zette de man het op een lopen en verdween in het veld langs het Hoofddiep. Na enige tijd echter kwam hij weer te voorschijn. Hij kon zich niet legitimeren. Hij werd daarop aangehouden. Aan het politiebureau bleek dat het om een illegale buitenlander ging. Hij voor nader onderzoek ingesloten.

Niebert: zeventienjarige zwaar onder invloed in auto Een 17-jarige jongen uit Leek is zaterdagnacht op de Molenlaan in Niebert aangehouden voor het rijden onder invloed in de personenauto van zijn moeder. De jongeman bleek ruim 1.8 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij had uiteraard geen rijbewijs. De politie controleerde de jongeman omdat hij de politiesurveillanceauto met groot licht tegemoet reed. Hij dimde niet, ook niet na het knipperen met de lampen van de politieauto. De politieauto moest uit veiligheidsoverweging sterk naar rechts uitwijken tot in de berm. Direct werd de achtervolging ingezet, hetgeen de jongeman deed besluiten de auto aan de kant te zetten. Hij had de auto van moeder geleend, zonder dat zij het wist. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjers aangehouden voor openlijke geweldpleging De politie heeft zaterdagnacht op de Kapteynlaan in de stad vier Stadjers aangehouden voor openlijke geweldpleging Het viertal tussen 20 en 27 jaar, had in een kroeg aldaar ruzie gemaakt en onder elkaar ook de nodige bonje gehad. Toen ze de zaak al ruziënd verlieten ging het op straat nog eens door waarbij de ruiten van de kroeg werden vernield. Aan de hand van verklaringen van andere bezoekers heeft de politie het viertal ingerekend en voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Groningen: vandaal door cameratoezicht gepakt
Een 20-jarige Stadjer is zaterdagnacht door het cameratoezicht betrapt op het vernielen van een luikje bij een automatiek aan de Grote Markt. Via de camera kon de Stadjer worden gevolgd richting Poelestraat. Daar werd hij door een voetsurveillance van de politie aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: controle aanhangwagentjes
Bij controle van 17 aanhangwagentjes op de Duinkerkenstraat in Groningen bleken zaterdagmorgen maar liefst 12 niet in orde te zijn. De betreffende automobilisten hebben een bekeuring gekregen. Het gaat om overtredingen als geen geldig E-rijbewijs, ondeugdelijk koppeling, verkeerde kentekenplaat, geen remlichten, ondeugdelijke losbreekinrichting en versleten banden.

Groningen: man aangehouden voor steken met mes
Een 19-jarige inwoner van Groningen is zaterdagmorgen aangehouden voor bedreiging en het steken met een mes in een poolcentrum aan de Grote Markt in Groningen. De man was door de leiding de zaak uitgezet omdat hij zou dealen. Dit stond hem kennelijk niet aan, waarna hij bij een marktkraam op de Grote Markt een paar koekenpannen pakte en daarmee de zaak weer binnenging Hij bedreigde vervolgens het personeel met de koekenpannen, maar werd er weer uit gezet. Vervolgens toog de verdachte richting Oude Boteringestraat waar hij bij een broodjeshuis een mes pikte. Daarmee ging hij terug en bedreigde weer het personeel. Bovendien maakte hij een stekende beweging richting een personeelslid hetgeen een schram opleverde op de buik van het personeelslid. Hij werd overmeesterd door een portier en naar de grond gewerkt. Hierbij verwondde de Stadjer zichzelf aan zijn hand. Hij werd gearresteerd, maar werd nog wel even ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek de verwonding mee te vallen. Hij is daarna ingesloten aan het politiebureau voor nader onderzoek.

Alcohol in het verkeer
Een 38-jarige inwoonster van Winschoten is zaterdagnacht in haar woonplaats betrapt bij het rijden onder invloed. Bij controle op de Sint Vitusholt bleek dat de vrouw 2.3 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs is ingevorderd. Een 63-jarige bromfietser in Veendam had zoveel gedronken dat hij de blaastesten niet goed kon uitvoeren. De man kwam juist uit de kroeg toen hij door een politiesurveillance werd aangehouden. Omdat de blaastest niet lukte is bij hem bloed afgenomen voor nader onderzoek. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur. Een 33-jarige automobilist uit Musselkanaal is op de Kruisstraat in zijn woonplaats bekeurd. Hij had 1.4 promille en moest zijn rijbewijs inleveren. Een plaatsgenoot (26) bleef nog juist onder de grens van invordering van zijn rijbewijs. Hij had ruim 1.2 promille. Een 22-jarige bromfietser uit Stadskanaal werd op de Viaductstraat in ter Apel bekeurd. Hij had 1.4 promille. Een 32-jarige automobilist uit Groningen veroorzaakte zaterdagnacht schade aan drie geparkeerde voertuigen waar hij met zijn auto tegenaan botste. Hij reed aanvankelijk door, maar kon later thuis worden aangehouden. Hij bleek 1.6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Het ongeval gebeurde in de Asingastraat in Groningen.

Inlinchtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)