Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zondag 2 maart 2003

* AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP
CAPELLE AAN DEN IJSSEL -Zaterdagavond omstreeks half negen is bij een aanrijding op de Keerking, een 39-jarige man uit Capelle aan den IJssel om het leven gekomen. Het slachtoffer werd vermoedelijk bij het oversteken van de weg aangereden door een personenauto. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De bestuurder van de auto reed na de aanrijding door. Hij was naar huis gereden, maar keerde wat later zonder zijn behoorlijk beschadigde auto terug naar de plaats van de aanrijding. De man, een 50-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel, werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Zijn auto werd in beslag genomen. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek in.


* OVERVALLER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks half tien werd in de Benthuizerstraat een Chinees afhaalcentrum overvallen. Een man bedreigde met een hakmes het personeel een eiste geld. Omdat er klanten de zaak binnenkwamen, ging de man er zonder buit vandoor. Hij kon echter naar aanleiding van het opgegeven signalement later in de Hoyledestraat worden aangehouden. De verdachte, een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.


* MAN BEROOFD - DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks tien uur werd in de Benthuizerstraat een 23-jarige man uit Vlaardingen door drie jongemannen beroofd van zijn geld (20 Euro). Het slachtoffer wilde naar de avondwinkel toen de jongens om hem heen kwamen staan. Zij vroegen om geld. De jongens rommelden wat aan de kleding van het slachtoffer en gingen er daarna vandoor. Het slachtoffer ging wat later achter de jongens aan en vroeg zijn geld terug. Hij werd echter bedreigd, waarna de politie werd gewaarschuwd. Deze kon de drie knapen, Rotterdammers van 17 en 18 jaar oud, aanhouden. De drie verdachten werden voor verhoor overgebracht naar het bureau.


* AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM

ROTTERDAM - De wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum heeft het afgelopen weekeinde in samenwerking met de Bereden Brigade en het Parkeerbedrijf, in de avond en nachtelijke uren toezicht gehouden in het centrum van Rotterdam in het kader van de aanpak van overlast en geweld op straat. Er werden drie personen aangehouden, onder andere terzake van mishandeling. Twee wildplassers gingen op de bon, terwijl er 167 processen-verbaal werden uitgeschreven voor parkeerovertredingen. Verder werden er nog 7 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen.

Uitgave zaterdag 1 maart 2003