Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-03-2003 Persberichten district Lekstroom, 14.00 uur

Man aangehouden

VIANEN Een 20-jarige man uit Vianen is zaterdagavond 1 maart aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 20-jarige vriendin. De mishandeling vond plaats in de woning van de twee. Omwonenden hadden gehoord en gezien dat de vrouw werd mishandeld en belden de politie.

Politiemensen constateerden dat de vrouw een flinke hoofdwond had die gehecht moest worden in het ziekenhuis. De vrouw wilde geen aangifte doen, maar gezien haar verwonding, besloot de politie de man aan te houden.

De man verklaarde al vaker zijn vriendin mishandeld te hebben en was hiervoor in behandeling geweest. De man zit voorlopig vast voor nader onderzoek
De politie besteedt aan Thuisgeweld veel aandacht en kan desnoods ambtshalve, dus zonder dat er aangifte wordt gedaan, overgaan tot aanhouding van verdachte(n).

IJsselsteiner aangehouden

IJSSELSTEIN Een 17-jarige inwoner van IJsselstein is aangehouden op verdenking van bedreiging en belediging.

De IJsselsteiner had op zondag 2 maart kort na middernacht een medewerker van een horecagelegenheid aan de Voorstraat bedreigd en bespuugd nadat hem de toegang was ontzegd.
De IJsselsteiner werd voor nader onderzoek ingesloten.

Winkeldieven aangehouden

NIEUWEGEIN Een 59-jarige vrouw uit Nieuwegein is zaterdagmiddag 1 maart aangehouden op verdenking van het plegen van winkeldiefstal.

De Nieuwegeinse had in een supermarkt aan de Passage goederen ter waarde van 31 euro gestolen en dit was gezien door personeel. Het was de eerste keer dat de vrouw werd betrapt. De vrouw deed afstand van de gestolen goederen.
Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Enkele minuten later werd een 38-jarige vrouw, ook uit Nieuwegein, in dezelfde supermarkt door winkelpersoneel betrapt op verdenking van winkeldiefstal. Zij had voor 14 euro aan goederen onderin haar kinderwagen gelegd en rekende deze niet af bij het passeren van de kassa.

De vrouw bleek in een proeftijd te zitten en na overleg met de Politie Parket Secretaris werd aan de vrouw een dagvaarding uitgereikt.