Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-03-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 14.05 uur

Dode man aangetroffen

WAVERVEEN In het water langs de Hoofdweg is op vrijdagmiddag 28 februari het stoffelijk overschot aangetroffen van een 64-jarige man.

De politie werd gealarmeerd door een automobilist die verklaarde dat hij een voorwerp in het water had zien drijven wat leek op een gedeelte van een rug van een mens en wees de bewuste plek aan.

Bij nader onderzoek bleek het inderdaad te gaan om een menselijk lichaam. Met behulp van duikers van de brandweer van het korps De Ronde Venen werd het lichaam geborgen en overgebracht naar het mortuarium in Wilnis.

De technische recherche stelde een sporenonderzoek in en de schouwarts schouwde het lichaam. Uit deze onderzoeken werden geen sporen of aanwijzingen aangetroffen die zouden kunnen duiden op een misdrijf.

Aan de hand van gegevens die de man bij zich had en na een confrontatie, kon zijn identiteit definitief worden vastgesteld. Het betreft een 64-jarige man uit Amsterdam die leed aan een zware suikerziekte en niet lang buiten zijn medicijnen kon. Bovendien leed de man aan dementie. Familieleden hadden sinds 4 februari aangifte bij de politie gedaan omtrent zijn vermissing.
Het vermoeden bestaat dat de man al lopend over de Hoofdweg onwel is geworden, te water is geraakt en door verdrinking om het leven is gekomen.

Bestuurder rijdt door na aanrijdingen

MIJDRECHT De politie is op zoek naar een bestuurder van een donkere personenauto merk Mitsubishi type Galant met schade aan de voor- en achterzijde. Deze bestuurder was zaterdagmiddag 1 maart omstreeks 16.05 uur betrokken bij twee aanrijdingen.

De eerste aanrijding vond plaats op de kruising Stationsweg/Rondweg/Industrieweg. Een 26-jarige automobilist uit Mijdrecht stond op de Stationsweg voor het rode verkeerslicht te wachten, achter de bestuurder van voornoemde donkere personenauto.

Die stapte echter uit en kwam scheldend naar de auto van de Mijdrechter gelopen. De Mijdrechter vermoedde dat de bestuurder boos was geworden over het feit dat hij zojuist een voetganger had voorgelaten. Hierdoor moest de bestuurder van de donkere auto, die toe nog achter hem reed, ook stoppen en dit was kennelijk de aanleiding om de Mijdrechter hierover aan te spreken. De Mijdrechter deed de portieren op slot en belde met zijn mobiel de politie.

De onbekend gebleven bestuurder zag dit en stapte weer in, maar reed enkele malen opzettelijk achteruit tegen de auto van de Mijdrechter. Vervolgens reed de bestuurder van de Mitsubishi rechtdoor de kruising over en vervolgde met hoge snelheid zijn weg over de Industrieweg richting Vinkeveen. De Mijdrechter volgde met zijn beschadigde auto de Mitsubishi en informeerde via zijn mobiel de politie over de gebeurtenissen.

Op de Industrieweg ter hoogte van de tijdelijke vestiging van de Rabobank, schampte de bestuurder van de Mitsubishi tijdens een inhaalmanoeuvre de achterzijde van een voor hem rijdende personenauto. De bestuurster van deze auto schrok van de aanrijding en remde sterk af. De Mijdrechter, die de Mitsubishi ook met hoge snelheid achtervolgde, kon niet meer tijdig uitwijken of afremmen en botste op de achterzijde van de geschampte personenauto.

De bestuurder van de Mitsubishi wist echter te ontkomen en vervolgde zijn weg over de Industrieweg. Er raakte niemand gewond. De auto van de Mijdrechter moest weggesleept worden. Volgens getuigen zaten in de Mitsubishi drie mannen met een getinte huidskleur. De politie wil graag in kontakt komen met getuigen en/of personen die informatie hebben over de donkere personenauto en de inzittenden. Zij kunnen bellen met de politie op telefoonnummer 0900 8844.

Onwillige automobilist

HARMELEN De politie maakt proces-verbaal op tegen een 31-jarige automobilist uit Harmelen die opzettelijk is ingereden op een politiesurveillant.

De politiesurveillant was op zaterdag 1 maart omstreeks 15.05 uur bezig met het regelen van het verkeer in de Dorpsstaat in verband met de carnavalsoptocht. De bestuurder was het er niet mee eens dat hij moest wachten.

De man werd nogmaals duidelijk gemaakt dat het maar 1 keer per jaar carnaval was en dat de verkeersmaatregelen tijdig kenbaar waren gemaakt. De man wilde kennelijk niet langer wachten en gaf gas waardoor de politiesurveillant opzij moest springen anders was zij geraakt door de auto.
De politie heeft de zaak in onderzoek.

Man aangehouden voor bedreiging(Thuisgeweld)

KAMERIK Een 50-jarige man uit Utrecht is op zaterdagavond 1 maart aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn 44-jarige vriendin.

De Utrechter die onder invloed van alcohol verkeerde, bedreigde en schold de vrouw op straat uit in aanwezigheid van de gewaarschuwde politie en haar twee kinderen. Op het moment dat hij de vrouw wilde beetpakken, greep de politie in en hield de Utrechter aan.

Hierop reageerde hij agressief en verzette zich hevig. De man liep een lichte verwonding op aan zijn lip. De Utrechter werd uiteindelijk onder controle gebracht en geboeid afgevoerd en zit voorlopig vast voor nader onderzoek.
Problemen in de relatiesfeer lagen kennelijk ten grondslag aan dit incident.
De politie besteedt aan Thuisgeweld veel aandacht en kan desnoods ambtshalve, dus zonder dat er een aangifte is, overgaan tot aanhouding van verdachte(n).

Verdachten aangehouden
MAARSSEN Naar aanleiding van het bumper kleven in Utrecht kwam het zaterdagmiddag 1 maart tot een escalatie op het Zandpad tussen de betrokken partijen en ontstond er een vechtpartij.

De politie hield daarop op verdenking van openlijke geweldpleging drie mannen en een vrouw van respectievelijk 17, 19 en 55 jaar, en afkomstig uit De Bosch en Utrecht aan. De persoon die zij hadden belaagd betrof een 21-jarige man uit Utrecht. Die had enkele schaafwonden en beurse plekken opgelopen.
De politie maakt proces-verbaal op.

Man onder invloed rijdt talud af
BREUKELEN Een 29-jarige automobilist uit Kamerik is op zaterdagmorgen 1 maart met zijn auto door een hek gereden op de oprit Breukelerbrug west en daarna tot stilstand gekomen in een sloot onderaan het talud van de Kanaaldijk west.

De Kamerikker was versuft en bleek behoorlijk veel alcohol genuttigd te hebben. De man verklaarde echter ook cocaine en medicijnen te hebben gebruikt. De man werd overgebracht naar het UMC waar van hem een bloedproef werd afgenomen. Hij bleek verder niet gewond te zijn. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.