Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 2-03-2003
Persberichten district Sittard (HP 14.45 uur) Zondag 2 maart 2003

Sittard, inbraak woning.

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft in een woning aan de Kromstraat te Sittard een inbraak plaatsgevonden. De toegang werd verkregen na het forceren van een keukenraam. Vrijwel de gehele woning werd doorzocht waarbij een fotocamera, een camrecorder, een dvd-speler en een postzegelverzameling werden weggenomen. De bewoner heeft van de diefstal en de inbraak aangifte gedaan.

Sittard, rijden onder invloed.

Zaterdagavond 1 maart 2003 tussen 19.30 en 22.30 heeft het verkeershandhavingsteam van de Politie in de regio Limburg-Zuid op de Leyenbroekerweg te Sittard een alcoholcontrole gehouden. 119 automobilisten werden daar gecontroleerd en dienden allen een alcoholblaastest af te leggen. Geen van de automobilisten bleek gedronken te hebben.

Zaterdagmiddag omstreeks 16.25 uur werd een 59 jarige automobilist uit Sittard door de politie op de Urmonderbaan gecontroleerd omdat deze wel erg midden op de rijbaan bleef rijden. Bij de controle bleek hij naar alcohol te ruiken. Aan het politiebureau kreeg hij een transactievoorstel van 190 euro aangeboden nadat de ademanalyse een kleine overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage uitwees.

Zondagmorgen omstreeks 00.50 uur werd op de Hemelsley een 45 jarige automobilist uit Sittard door de politie gecontroleerd omdat een achterlicht van de auto niet functioneerde.
Bij de controle bleek de bestuurder naar alcohol te ruiken en moest daarna aan het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Zijn alcoholpromillage bleek 1.8 te bedragen. Tegen de inwoner van Sittard werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Een 35 jarige automobilist uit Weesp is zondagmorgen omstreeks 04.30 uur bekeurd nadat hij onder invloed zijn auto had bestuurd. Hij werd op de Rijksweg Zuid te Geleen door een politiepatrouille gecontroleerd waarbij bleek dat hij gedronken had. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 0.8 promille. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro.

Sittard, auto vernield.
Een 51 jarige inwoner van Guttecoven heeft zaterdagmorgen 1 maart 2003 bij de politie aangifte gedaan van vernieling van zijn personenauto. Hij had zijn auto vrijdagavond geparkeerd op het Tempelplein te Sittard waar hij deze in onbeschadigd toestand achterliet. Toen hij zaterdagmorgen omstreeks 03.15 uur bij zijn auto terugkeerde bleek de achterruit te zijn ingeslagen en werd er een deuk in een van de portieren getrapt. Er werd niets uit de auto gestolen. De vernieler liet uiteraard geen briefje achter met zijn personalia. De benadeelde heeft van de vernieling bij de politie aangifte gedaan.