Volleybal Vereniging SSS Barneveld

3/2/2003 Het was genieten van BMC/SSS
Verslag BMC/SSS - Sudosa 3-0 ( 25-19, 25-22, 25-18)

BMC/SSS stelt 8e plaats veilig.

Het is BMC/SSS gelukt omafgelopen zaterdag in een erg eenzijdige wedstrijd gelukt om Sudosa met een 3-0 nederlaag naar huis te sturen. Gedurende de gehele wedstrijd kwam de thuisploeg geen enkel moment in de problemen.

Zaterdag 1 maart moest het dan gebeuren, BMC/SSS moest laten zien dat zij weldegelijk de betere ploeg zijn. Beter dan Sudosa in ieder geval. De ontmoeting werd deze keer al de wedstrijd van het jaar genoemd in het Barneveldse kamp. Veel, heel veel was er al gebeurd in en rondom het team van trainer/coach Arjen Boonstoppel. Na een goed begin, overwinning op Vrevok, trad er een behoorlijke dip in werking bij het jongste team van Ere-divisie. Juist weer tegen Vrevok ging het naar een 2-0 voorsprong weer fout waarna het roer geheel werd om gegooid en de resultaten ook weer kwamen. De overwinningen op Nesselande en Orion spraken boekdelen. Afgelopen zaterdag werden de puntjes op i gezet. Nadat Jan Krouwel, de man met de gouden handjes, er persoonlijk voor had gezorgd dat Michael Olieman inzetbaar was kon het feest beginnen. Dat was tenminste de bedoeling, in afgelade Veluwehal, ook waren er velen supporters uit Assen, werden de eerste punten met veel gejuich ontvangen. Al snel bleek dat de service druk van BMC/SSS de tegenstander in grote problemen bracht. De blokkering van SSS vierde weer hoogtij aan het net en hiermede is eigenlijk het verhaal van 1e set verteld. De thuisploeg won overtuigend met 25-19. Het wapen, de service, van BMC/SSS stokte in het begin van de 2e set waardoor Sudosa op gelijke hoogt kon blijven en zelfs een voorsprong kon nemen van drie punten, 7-10. Het was echter heel vreemd, niemand in de Veluwehal kreeg het spaansbenauwd. Alleen Jan Krouwel kon de spanning bijna niet aan maar dat had te maken met feit dat hij constant er over in zat of Michael Olieman het einde van de wedstrijd zou halen. Mark Klapwijk, ook zo'n servicekanon, serveerde BMC/SSS van 9-10 naar een 14-10 voorsprong. Eindelijk verlost van de angst dat het misschien wel fout kon gaan groeide Michael Olieman in de wedstrijd en werd het publiek getrakteerd op zijn kanonskogels. Sudosa vocht voor wat het waard, en mede dankzij de steun van hun fanatieke aanhang bleven zij meedoen in de strijd om de punten. Het was echter de thuisploeg die het hoofd koel kon houden en invaller Erik Siebers prikte de het 25e punt op de vloer.
De 3e set was een demonstratie van Michael Olieman, zowel serverend als aanvallend stond hij zijn mannetje en met name Jan Krouwel kon eindelijk rustig blijven zitten en genieten van zijn werk. De ene service ace volgde de andere op en het was jammer dat de spelverdeler van Sudosa geblesseerd moest uitvallen halverwege de set. Toen was het ijs gebroken en speelde SSS de set en de wedstrijd gedegen uit. "Opgelucht, enorm opgelucht ben ik" was eigenlijk het enige commentaar van trainer/coach Arjen Boonstoppel. Manager Hans van Dijk keek er naar en wist dat het goed was. "De volgende wedstrijden gaan wij, de begeleiding, alleen maar nog meer genieten als deze jongen ploeg eindelijk geheel vrijuit en zonder druk kan gaan spelen" was het eensluidende commentaar van de technische staf.