Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

zondag 2-3-2003

Mishandeling
OOSTERHOUT - Een 22 jarige man uit Oosterhout heeft in de nacht van 28 februari op 01 maart met een bierglas een 22 jarige man uit Breda in het gezicht gestoken. E.e.a. vond plaats in een horecagelegenheid aan de Klappeijstraat.
Het slachtoffer kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De verdachte is door de politie aangehouden en in verzekerde bewaring gesteld. Onderzoek zal moet uitwijzen wat de aanleiding tot deze mishandeling is geweest.

Rijden onder invloed
MADE - Werd op de Kastanjelaan op 2 maart omstreeks 03.40 uur, een 27 jarige inwoner uit Made aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol in zijn auto reed. Verdachte kreeg een boete van 190 euro, waarna hij naar huis kon.

Vernieling en opgeven valse naam MADE - zaterdagochtend om 02.35 uur trof de politie in Made twee j9ongen aan die fietsten met een reflectorpaaltje in de hand. Omdat het de agenten bekend was dat er de laatste weekenden veel vernielingen werden gepleegd werd het tweetal direct aangehouden. Zxij gaven daarbij een valse naam op. Lang hield deze leugen niet stand. Op het bureau bleek dat het ging om een 17 jarige Oosterhouter en zijn 18 jarige vriend uit Made. Het tweetal krijgt een proces-verbaal.

Bedrijfsinbraak
KAATSHEUVEL - Vrijdagavond trad het inbraakalarm van een bedrijf aan de Tolweg in werking. Ter plaatse bleek dat onbekende daders na het forceren van een deur elektrisch gereedschap hebben ontvreemd. De waarde van de buit is niet bekend. Naar de daders wordt een onderzoek ingesteld.

Insluiting vechtersbaas
LOON OP ZAND - Zaterdagnacht maakte een beschonken 50-jarige inwoner van Loon op Zand amok bij een café aan de Kerkstraat omdat hem i.v.m. het sluitingstijdstip de toegang werd geweigerd. De man bedreigde de beheerder en gaf enkele bezoekers rake klappen. Hij werd overgedragen aan de politie en werd ter ontnuchtering en nader verhoor ingesloten in een politiecel.

Mishandeling
WAALWIJK - Een 18-jarige inwoner uit Sprang-Capelle fietste met een vriend en vriendin vrijdagnacht over het Bloemenoordplein te Waalwijk en passeerden daar een 7-tal jeugdigen. Toen zijn vriend zonder enige aanleiding van zijn fiets werd gerukt en hij daar een opmerking over maakte kreeg hij een klap op zijn oog. Hierop werd hij door 3 anderen uit de groep geschopt. Hij liep letsel aan gezicht en schouder op. Naar de daders wordt een onderzoek ingesteld.

Auto over de kop
WAALWIJK - Zaterdagavond raakte een 38-jarige automobilist uit Vught in een bocht van afrit 37 van de A59 met zijn auto in de berm en sloeg over de kop. De vermoedelijke oorzaak is dat het wegdek van zoab na een lange droge periode bij nat weer minder grip op de weg biedt dan men gewend is en de auto uit de bocht is geraakt. De bestuurder kwam met de schrik vrij maar zijn auto is totaal vernield.

Homogeweld
WAALWIJK - Op de consciencestraat in Waalwijk werden zaterdag 1 maart om 03.25 uur twee mannen mishandeld. Bovendien werd de ruit van de voordeur van een van het vernield. De twee mannen, beiden 24 jaar oud, hadden carnaval gevierd. Op de terugweg werden zij achtervolgd door een groep jongeren van ca vijf man. Op een bepaald moment werd er "homo`s" naar de mannen geroepen. Vlak voordat zij thuis waren werd een van de twee slachtoffer besprongen en mishandeld door enkele jongens. Het tweede slachtoffer kon nog juist thuis binnenkomen, maar wel werd de ruit van de voordeur vernield. De politie stelt een onderzoek in.

Gestolen bromfiets beschadigd terug WOUDRICHEM - van zaterdag 1 maart op zondag 2 maart werd te Woudrichem een bromfiets gestolen. Deze blauwe bromfiets met opvallend veel chroom werd later op 2 maart 2003 te Sleeuwijk zwaar beschadigd teruggevonden.

Aanhouding heterdaad winkeldief DONGEN - Op vrijdag 28 februari omstreeks 16.45 uur, werd een winkeldief aangehouden aan het Looiersplein te Dongen. Hij had in een winkel 2 paar goudkleurige oorbellen weggenomen ter waarde van respectievelijk 16 en 9 euro. Bij zijn aanhouding bedreigde hij de dienstdoende collega. Het betrof een 29 jarige inwoner uit Oosterhout.

Inbraak boekenwinkel
DONGEN - na een inbraakmelding bij een boekenwinkel aan de Hoge Ham in Dongen wisten agenten de inbrekers aan te houden. Bij het aanrijden naar de inbraak zagen de agenten twee mannen vanuit de richting van de winkel naar een blauwe ford escort rennen. De auto reed weg met de agenten kort achter hen aan. Na een flinke achtervolging die door Dongen, Oosterhout, Teteringen en Breda leidde werd de auto uiteindelijk klem gereden. De twee inzittenden, een 38 jarige man en een 32 jarige man, beide zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden aangehouden en in verzekering gesteld. In de, overigens ook gestolen, ford
werd de kassalade van de boekenwinkel aangetroffen.